Briose cu “inima” de branza dulce

Cand ai copii, si nu numai, cand vrei ceva bun si sanatos, cand ai in casa ingrediente simple si la indemana, te gandesti sa pregatesti ceva dulce.

Briosele sunt exact ce ai putea pregati! Delicioase, usor de facut si pre placul tuturor, mici sau mari! Iar daca au inauntru branza dulce, atunci cu siguranta ajungi la inima celor dragi!

Ingrediente pentru 12-15 briose:

Pentru aluat:

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 250 g zahar tos
  • 3 oua
  • 200 g smantana
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • o lingura varf cu cacao
  • esenta de rom

Pentru umplutura de branza:

  • 200g branza de vaci
  • 2-3 linguri zahar, dupa gust
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • o lingurita de gris
  • dulceata / bombonele
  • ulei pentru uns formele de briose sau hartiute pentru briose

Preincalziti cuptorul la 160 grade (foc mediu) si pregatiti formele de briose: le puteti unge cu putin ulei sau puteti aseza hartiutele pentru briose in fiecare forma.

Untul se mixeaza bine cu zaharul, se adauga apoi rand pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugati compozitiei smantana si esenta de rom.

Intr-un vas separat se amesteca bine faina cu praful de copt si cacao. Este bine sa le cerneti pentru a se amesteca bine si pentru a elimina eventualele impuritati sau cocoloase.

Se adauga la compozitia lichida ingredientele uscate si se amesteca. Compozitia este una destul de densa, ca aceea a unei smantani groase.

Intr-un alt vas se amesteca branza cu zaharul, coaja de lamaie sau alta aroma, si lingurita de gris. Compozitia trebuie sa fie densa, aproape sa se poata modela bulgarasi cu lingurita. Daca este prea lichida, mai adaugati gris, desi este bine sa alegeti de la inceput o branza mai uscata, nu din cea amestecata cu smantana.

In formele de copt se pune o lingurita de aluat, apoi o lingurita de branza si apoi o lingurita de aluat, fara a depasi 3/4 din forma, pentru ca vor creste in cuptor. Se lasa la copt 15 – 20 minute sau pana trec testul scobitorii (se vor umfla putin in cuptor si este posibil sa crape putin aluatul, dar dupa ce le scoateti din cuptor isi revin).

Se lasa la racit in forme apoi se desprind usor, ajutandu-va de o scobitoare, si dupa ce s-au racit, se pot orna cu crema de branza sau orice altceva va este pe plac..

Au o aroma ce numai in copilarie o intalneati, langa cuptorul mamei sau al bunicii!

Savurati cu placere, neaparat alaturi de cei dragi!

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *