Banana bread – Chec cu banane si stafide

banana bread

 

Daca va este pofta de un chec sanatos, usor umed, dens, fara zahar, cu stafide, nuci si banane coapte atunci aceasta este retata pe care o cautati! Se face repede, cu ingrediente simple, iar daca aveti cateva banane foarte coapte pe care nu mai vrea nimeni sa le manance, atunci incercati neaparat aceasta reteta!

Ingredinte pentru o tava normala de chec sau cozonac:

  • 4 banane mari, foarte coapte (aprox. 400g, fara coaja)
  • 3 oua
  • 200 g fulgi ovaz
  • 120 ml ulei
  • 1 plic praf copt
  • 100 g stafide
  • 100 g merisoare (cranberries)
  • 50 g nuci tocate cu cutitul

Preincalziti cutorul la 150-160 grade si tapetati cu hartie de copt o forma de chec (pe doua laturi si baza).

Transformati in faina aprox. jumatate din cantitatea de fulgi de ovaz.

fulgi ovaz

 

Bateti bine ouale cu mixerul, adaugati uleiul putin cate putin, ca la maioneza, bananele zdrobite cu furculita, faina de ovaz si fulgii de ovaz, praful de copt, iar cu lingura incorporati nucile maruntite, stafidele si merisoarele.

Rasturnati in tava, nivelati cu lingura si dati la cuptor pentru 40 – 50 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Lasati sa se raceasca complet in tava, rasturnati pe platou, pudrati cu zahar si serviti cu pofta!

Lasati checul neaparat sa se raceasca complet inainte de a-l taia, pentru ca altfel se va sfarama si nu veti avea rezultatul dorit.

banana bread alexandra vasile

 

felie banana bread chec cu banane

 

chec cu banane si stafide alexandra vasile

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *