Bere de ghimbir
|Am tot auzit numai lucruri bune despre berea de ghimbir si am incercat sa o pregatesc acasa. Rezultatul? Mult peste asteptari: acidulata, aromata, perfecta rece intr-o zi de vara!
Ingrediente aprox. 1.5 l bere:
- 1 cana apa calduta
- 1 l apa plata
- 155 g zahar
- 50 ml zeama de lamaie
- 2 lingurite de ghimbir ras pe razatoarea mica
- 1 lingurita drojdie uscata
Intr-un vas de sticla se pune apa calda, se adauga zaharul, zeama de lamaie si ghimbirul ras, se amesteca pana la dizolvarea zaharului. Adaugati drojdia si amestecati bine.
Acoperiti vasul si lasati la temperatura camerei de seara pana dimineata, cand va arata asa:
Strecurati lichidul intr-o sticla si o pastrati la frigider pana la 2-3 zile fara a-si modifica gustul. Cei care au baut bere de ghimbir, vor recunoaste gustul racoritor, usor intepator al berii de ghimbir, proaspat facuta in casa!