Bere de ghimbir

Am tot auzit numai lucruri bune despre berea de ghimbir si am incercat sa o pregatesc acasa. Rezultatul? Mult peste asteptari: acidulata, aromata, perfecta rece intr-o zi de vara!

Ingrediente aprox. 1.5 l bere:

  • 1 cana apa calduta
  • 1 l apa plata
  • 155 g zahar
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 2 lingurite de ghimbir ras pe razatoarea mica
  • 1 lingurita drojdie uscata

Intr-un vas de sticla se pune apa calda, se adauga zaharul, zeama de lamaie si ghimbirul ras, se amesteca pana la dizolvarea zaharului. Adaugati drojdia si amestecati bine.

Alexandra Vasile bere ghimbir

 

Acoperiti vasul si lasati la temperatura camerei de seara pana dimineata, cand va arata asa:

Alexandra Vasile bere de ghimbir

 

Strecurati lichidul intr-o sticla si o pastrati la frigider pana la 2-3 zile fara a-si modifica gustul. Cei care au baut bere de ghimbir, vor recunoaste gustul racoritor, usor intepator al berii de ghimbir, proaspat facuta in casa!

Alexandra Vasile bere de casa din ghimbir

Alexandra Vasile ghimbir

Alexandra Vasile ginger beer

Alexandra Vasile suc de ghimbir

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *