Biscuiti Anzac

Alexandra Vasile biscuiti anzac cookies (6)

Poate va intrebati de unde Anzac? Denumirea vine de la corpul de armata al Australiei si al Noii Zeelande din timpul Primului Razboi Mondial – Australian and New Zealand Army Corps  – ANZAC. Se spune ca erau foarte populari in randul soldatilor deoarece le erau trimisi de catre familie, avand calitatea de a nu se altera pe timpul transportului indelungat…

Ei, mai pe scurt, niste biscuiti deliciosi, aromati, pe care ii pregatiti cu numai cateva ingrediente si care pot sa stea langa o cana de cafea sau ceai, in fiecare dimineata!

Ingrediente pentru aprox. 30 biscuiti:

  • 150 g faina
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 80 g fulgi de cocos
  • 170 g zahar
  • 120 g unt topit
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 2 linguri apa fierbinte

Preincalziti cuptorul la 160 grade si asterneti cu hartie de copt o tava mare.

Amestecati intre-un vas ingredientele solide: faina, fulgii de ovaz, fulgii de cocos si zaharul:

Alexandra Vasile biscuiti anzac cookies

Intr-un alt vas topiti untul (sa va spun un secret: eu il pun intr-un vas termorezistent si il pun in cuptorul care se incalzeste, astfel, aproape fara efort, se topeste imediat si nici nu riscati sa il ardeti! :), adaugati in untul caldut cele 2 linguri de miere, cele 2 linguri de apa fierbinte si lingurita rasa de bicarbonat, apoi amestecati bine:

Alexandra Vasile biscuiti anzac cookies (2)

 

Peste ingredientele solide adaugati ingredientele lichide si amestecati pana cand se omogenizeaza:

Alexandra Vasile biscuiti anzac cookies (3)

 

Luati cate o lingurita de compozitie si formati bilute de aluat de marimea unei nuci.

Va voi arata ca la prima tava le-am facut mai mari si le-am aplatizat usor, ceea ce a dus la niste biscuiti mari de tot:

Alexandra Vasile biscuiti anzac cookies (4)

 

Daca doriti niste biscuiti mai mici, lasati bilutele de dimensiunea unei nuci si nu le aplatizati, cam asa:

Alexandra Vasile biscuiti anzac cookies (5)

 

Se lasa la cuptor 15-17 minute sau pana cand devin aurii. Scoateti tava din cuptor, lasati sa se raceasca aprox. 5 minute pentru a se putea intari un pic, apoi transferati pe un gratar pentru a se raci complet. Repetati pana cand terminati toata compozitia pentru biscuiti!

Absolut deliciosi! Nu se intaresc, sunt parfumati si alaturi de un ceai bun sunt formidabili! 🙂

Alexandra Vasile biscuiti anzac cookies (7)

Alexandra Vasile biscuiti anzac cookies (8)

Alexandra Vasile biscuiti anzac cookies (9)

Alexandra Vasile biscuiti anzac cookies (10)

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *