Biscuiti cu cereale si stafide

De biscuiti nu ma satur niciodata, iar daca sunt si simplu de facut si atat de deliciosi, m-au cucerit pe deplin. Biscuitii pe care vi-i propun astazi sunt usor crocanti, usor de facut si cu ingrediente simple si sanatoase. Au disparut imediat din tava, nici nu am mai apucat sa ii asez pe o farfurie! ย Sunt ideali daca vreti sa va invatati copii sa manance mai sanatos, nu numai biscuitii cu crema de care sunt atat de “atasati” ๐Ÿ™‚

Ingrediente pentru 15-20 biscuiti:

  • 3/4 cana stafide
  • 1 cana fulgi de porumb
  • 3/4 cana fulgi de ovaz
  • 1 cana faina (alba si/sau integrala)
  • 1/4 cana (50 g) zahar (veti fi tentati sa puneti mai mult dar va asigur ca este suficient)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 cana ulei
  • 1/4 cana lapte rece
  • 1 ou

De la inceput vreau sa subliniez ca nu conteaza ce cana sau pahar folositi, mai mare sau mai mic, important este sa folositi aceeasi cana pentru a masura toate ingredientele. Cana mea are 200 ml si cantitatea de 15-20 biscuiti pe care am sugerat-o variaza in functie de marimea paharului de masurat cat si de cantitatea din care faceti fiecare biscuit ๐Ÿ™‚

Preincalziti cuptorul la 160 grade si asterneti cu hartie de copt o tava mare.

Intr-un vas se amesteca toate ingredientele solide (stafide, fulgi porumb, fulgi ovaz, faina, zahar, praf de copt) si le amestecati bine, zdrobind usor cu mana daca doriti, bucatile mai mari de cereale.

intr-un alt vas se bate bine oul, se adauga uleiul si laptele, si compozitia lichida astfel rezultata se adauga ingredientelor solide si se amesteca cu o lingura pana se leaga compozitia.

Puneti putina faina in palme si modelati din compozitie bilute de marimea unei mingi de ping pong pe care le aplatizati usor cu mana cand le asezati in tava.

Se dau la cuptor 15-20 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor deasupra.

Se lasa la racit complet si apoi se gusta neaparat alaturi de cei dragi!

Pofta mare!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *