Biscuiti cu fulgi de porumb

Alexandra Vasile biscuiti cu fulgi de porumb (6)

Imi place sa fac biscuiti chiar daca ii pot cumpara atat de usor, fara batai de cap. Imi place sa ii fac pentru ca ador mirosul de biscuiti in casa, pentru ca poti improviza intotdeauna si sa iasa ceva bun, pentru ca sunt apreciati de oricine si pentru ca ii poti pregati alaturi de copii, care vor fi mai mult decat incantati sa amestece ingredientele, sa ii modeleze sau sa ii decupeze. Asa ca de ce sa nu incercati sa pregatiti, din cand in cand, si niste biscuiti de casa?

Acesti biscuiti sunt putin neobisnuiti, din cauza fulgilor de porumb, dar sunt muuult mai buni decat v-ati astepta! 🙂

Ingrediente pentru 25-27 biscuiti:

  • 125 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 170 g zahar
  • 1 ou
  • vanilie
  • 140 g fulgi de ovaz
  • 60 g fulgi de porumb, neindulciti
  • 90 g stafide
  • 50 g ciocolata

Preincalziti cuptorul la 160 grade si pregatiti o tava cu hartie de copt.

Intr-un vas mixati untul cu zaharul, adaugati vanilia si oul si mixati foarte bine. Adaugati faina cernuta si amestecata cu praful de copt si, renuntand la mixer, amestecati de cateva ori cu o spatula sau o lingura:

Alexandra Vasile biscuiti cu fulgi de porumb

 

Adaugati fulgii de ovaz, fulgii de porumb (ii puteti zdrobi usor cu mana daca sunt prea mari), stafidele si ciocolata taiata bucatele cu cutitul:

Alexandra Vasile biscuiti cu fulgi de porumb (2)

 

Amestecati cu lingura, va fi destul de greu, dar amestecati pana cand se combina ingredientele:

Alexandra Vasile biscuiti cu fulgi de porumb (3)

 

Luati cate o lingurita de compozitie, ii dati o forma cat de cat rotunda si asezati biscutii in tava la distanta unii de ceilalti (eu am pus 12 bilute intr-o tava mare):

Alexandra Vasile biscuiti cu fulgi de porumb (4)

 

Dati la cuptor pentru 18-20 minute sau pana cand se rumenesc pe margini. Lasati la racit cateva minute in tava pentru a se intari usor, apoi ii puneti la racit pe un platou sau gratar pentru prajituri. 

Ii serviti cu pofta, reci sau calzi, langa o cana de ceai, iaurt sau cafea, sau de ce nu, cand mai treceti prin bucatarie! 🙂

Alexandra Vasile biscuiti cu fulgi de porumb (5)

Alexandra Vasile biscuiti cu fulgi de porumb (8)

Alexandra Vasile biscuiti cu fulgi de porumb (6)

Alexandra Vasile biscuiti cu fulgi de porumb (7)

Alexandra Vasile biscuiti cu fulgi de porumb (9)

Alexandra Vasile biscuiti cu fulgi de porumb (10)

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *