Biscuiti cu migdale si coaja de lamaie

 

biscuiti-crocanti-cu-migdale

Biscuitii sunt preferatii familiei noastre pentru ca sunt foarte usor de mancat, oriunde, oricand, cu lapte, cu ceai sau doar asa, de pofta! Dupa ce i-am scos din cuptor, deja jumatate de tava disparuse, amintind de ei doar aroma de migdale care a ramas toata ziua in bucatarie.

Usor si simplu de facut, cu ingrediente la indemana, usor crocanti dar fara sa fie uscati, deliciosi atat in varianta simpla cat si cu cacao!

Ingrediente pentru aprox. 25-30 biscuiti:

  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar tos
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita esenta migdale
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 230 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • migdale decojite pentru decor
  • 1 lingurita cacao, daca optati pentru varianta cu cacao

Se incinge cuptorul la 160 grade (foc mediu) si se pregateste tava cu hartie de copt.

Se mixeaza bine untul cu zaharul, se adauga esenta, coaja de lamaie si oul.

Se amesteca faina cernuta cu praful de copt si se adauga amestecului de unt, de preferabil cu lingura, pana la inglobare.

Se formeaza, cu mana, bilute de marimea unei nuci medii, aplatizandu-le usor in momentul in care puneti in mijloc o migdala decojita, intreaga.  Se dau la cuptor 10 -15 minute, sau pana se rumenesc usor.

Simplu si usor, nu?

Se servesc cu pofta, alaturi de cei dragi!

Se pastreaza bine cateva zile, nu se usuca, dar sunt sigura ca ii veti devora din prima zi, nu vor mai ramane! 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *