Biscuiti de Craciun

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (9)

Va spuneam cat de mult imi place sa fac biscuiti, iar acestia nu fac exceptie. Sunt speciali pentru Craciun, aromati, iar casa vi se umple de mirosul acela cald si deosebit pe care numai in preajma sarbatorilor il simtiti si il apreciati, mai ales in frigul de afara. Copii sigur ii vor aprecia daca alegeti sa ii faceti impreuna!

Trebuie sa ii incercati, fragezi, aromati si, ceva in plus, se coc foarte repede si ies muuulti dintr-o singura portie!

Ingrediente pentru aprox. 50 biscuiti (depinde de marimea formelor):

  • 375 g faina
  • 1+1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite cu varf ghimbir macinat
  • 2 lingurite rase scortisoara macinata
  • 2-3 cuisoare macinate (1 varf de lingurita)
  • 85 g unt
  • 140 g zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri pline miere

Intr-un vas macinati si amestecati bine faina, praful de copt, bicarbonatul, ghimbirul, scortisoara si cuisoarele:

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (2)

 

Bateti cu mixerul untul cu zaharul, 2-3 minute, adaugati oul si mixati 1-2 minute, apoi mierea si mixati aprox. 1 minut:

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits

 

Adaugati ingredientele uscate (amestecate mai sus) pana cand se amesteca bine, lingura cu lingura:

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (3)

 

Impartiti vizual aluatul in doua parti si le puneti in 2 pungi:

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (4)

 

Dati la frigider pentru aprox. 2 ore (se poate si mai mult).

Preincalziti cuptorul la 160 grade si asterneti o tava mare cu hartie de copt.

Intindeti aluatul pe planul de lucru bine infainat, cu grosimea de aprox. 4-5 mm:

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (5)

 

Taiati biscutii cu formele care va plac, asezati in tava lasand 1-2 cm intre biscuiti si dati la cuptor pentru 7-8 minute. Se fac repede asa ca trebuie sa fiti cu ochii pe ei!

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se raceasca aprox. 5 minute, timp in care se vor intari putin si nu se vor rupe cand ii veti lua si pune pe un platou. 

Repetati procedeul pana cand ramaneti fara aluat.

Sunt usor crocanti, aromati, de Craciun!

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (6)

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (7)

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (8)

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (9)

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (10)

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (11)

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (12)

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (13)

Alexandra Vasile biscuiti de craciun gingerbread biscuits (14)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *