Biscuiti stea cu gem de capsune

stelute platou alexandra vasile

 

Niste biscuiti pufosi, cu gem de capsune, fragezi si aromati sunt absolut indispensabili langa o cana cu lapte sau cafea, nu credeti? Trebuie neaparat sa ii incercati si sa va bucurati de gustul lor simplu si dulce!

Ingrediente pentru 20 biscuiti:

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 40 g zahar pudra
  • 1 lingurita miere
  • 170 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura lapte
  • esenta de vanilie
  • gem de capsune

Se bate untul spuma cu zaharul pudra, mierea si vanilia, se incorporeaza faina si praful de copt cu lingura si se adauga lingura de lapte. Se trece aluatul pe planul de lucru si se framanta putin cu mana astfel incat aluatul sa prinda forma, dar nu insistati prea mult. Se imparte in 2 bucati si se pune la frigider pentru 1 h invelit in folie alimentara.

Eu am pus intr-o jumatate de aluat si o lingurita de cacao, astfel ca voi avea biscuiti in 2 culori, dar acest pas este optional.

Se preincalzeste cuptorul la 160 grade si se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare.

Se scoate o bucata de aluat din frigider, se intinde pe masa infainata la 2-3mm grosime si se taie cu forma de stea, se dau la cuptor 8-10 minute sau pana se rumenesc usor pe margini. Aluatul care ramane dupa primele stelute taiate se pune la frigider.

aluat biscuiti

 

Se ia a doua bucata de aluat din frigider, se intinde si se taie din nou stelute, taind de data aceasta mijlocul stelutei cu o forma mai mica. Se dau la cuptor.

Aluatul ramas dupa taiere se framanata din nou si se taie stelute in asa fel incat sa aveti numar egal de stelute intregi cu numarul de stelute cu gaura.

aluat stelute

 

Se lipesc stelutele doua cate doua, una intreaga si una cu gaura, astfel incat sa iasa putin gem.

stelute coapte

Se pudreaza cu zahar si se servesc alaturi de cei dragi!

Simplu si gustos!

alexandra vasile bicscuiti stea cu gem

alexandra vasile dulciuri pentru cei dragi biscuiti stea cu gem

dulciuri pentru cei dragi bscuiti stea

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *