Briose cu capsune si spuma de capsune

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (13)

Trebuie sa incercati aceste briose cat inca este sezonul capsunelor. Sunt absolut delicioase, cu spuma aceea aerata, dulce si parfumata, o spuma speciala care isi pastreaza textura cateva zile pentru ca nu lasa suc. Desigur, le puteti savura si fara spuma, simple ca pe niste muffins, dar nu e pacat sa nu te bucuri de motul roz si parfumat?

Ingrediente pentru aprox. 15 briose:

  • 130 g zahar
  • 1 ou
  • 80 g unt topit
  • 225 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g capsune proaspete taiate cubulete
  • 40 g ciocolata alba taiata cubulete cu cutitul
  • 40 g ciocolata neagra┬átaiata cubulete cu cutitul

Preincalziti cuptorul la 170 grade si pregatiti tava cu hartiutele pentru briose.

Se bate foarte bine zaharul cu oul, apoi se adauga untul si laptele si se mixeaza foarte bine:

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (2)

 

Se tai capsunele cubulete si se lasa deoparte:

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes

 

Se taie ciocolata:

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (3)

 

Intr-un vas separat se cerne faina impreuna cu praful de copt, apoi se adauga peste amestecul lichid de mai sus si, renuntandu-se la mixer, se amesteca de cateva ori, fara a insista prea mult, pentru ca altfel nu vor mai fi briosele pufoase. Este ok daca raman chiar cateva locuri in care se vede faina. Se adauga capsunele si ciocolata si mai amestecati de cateva ori:

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (4)

 

Se repartizeaza compozitia in hartiute, la 3/4 din inaltime:

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (5)

 

Se dau la cuptor, preincalzit, pentru aprox. 20 minute sau pana cand trec testul scobitorii:

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (6)

 

Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar, le puteti pudra cu zahar si le puteti savura si asa, simple:

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (7)

 

Pentru cei care doresc un plus de savoare, puteti pregati spuma astfel:

  • 250 g capsune taiate cubulete
  • 250 g zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 albusuri la temperatura camerei
  • 50 g zahar

Capsunele se pun cu 250 g zahar si zeama de lamaie la foc mic pana cand incep sa fiarba apoi le lasati sa se inmoaie si sa bolboroseasca, aprox. 5 minute. Luati un mixer vertical si le pasati, avand grija ca sunt fierbinti. Daca le taiati de la inceput suficient de mici atunci nu mai este nevoie de mixer, le puteti eventual zdrobi cu furculita dupa ce au fiert putin. Puneti din nou pe foc pana ajund din nou la punctul de fierbere.

In timpul cat de fierb capsunele, bateti albusurile cu cele 50 g zahar pana obtineti o spuma tare si aerata, avand grija sa fie gata cand capsunele au fier destul. Luati vasul cu capsunele de pe foc si asa, aproape fierband, le adaugati peste spuma de albusuri, mixand in tot acest timp. Veti avea nevoie de ajutorul cuiva, sau daca aveti un mixer cu picior atunci isi va face treaba singur. Continuati mixarea la viteza maxima pentru inca cel putin 10 minute, timp in care bezeaua se ingroasa, creste in volum si se raceste. Eu am mixat aproape 20 minute, sa fiu sigura, si bezeaua era calduta inca.

Se pune spuma intr-un pos cu dui floare si se orneaza cu generozitate briosele. Va va mai ramane spuma destula, pentru toti cei pofticiosi!

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (8)

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (9)

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (10)

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (11)

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (12)

Alexandra Vasile briose cu capsune si spuma de capsune strawberry cupcakes (13)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *