Briose cu ciocolata

Alexandra Vasile briose cu ciocolata

 

Delicioase si pline de ciocolata! Pufoase, cu un gust intens de ciocolata, sunt ideale pentru o gustare dulce! Sunt gata imediat si dispar rapid de pe platou, va asigur!

Ingrediente pentru 36 briose:

  • 60 g cacao
  • 180 ml apa fierbinte
  • 430 g faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1 lingurita plina praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 340 g unt
  • 410 g zahar tos
  • 4 oua intregi la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida neindulcita

Preincalziti cuptorul la 160 grade si puneti hartiutele de briose in forme, sau ungeti forma cu unt si tapetati cu faina.

Pasul 1: Intr-un vas amestecati cacaua cu apa fierbinte pana la omogenizare:

BeFunky_DSCN3912.jpg

 

Pasul 2: Cerneti faina cu bicarbonatul, praful de copt si sarea, intr-un vas separat.

BeFunky_DSCN3910.jpg

 

Pasul 3: Topiti untul cu zaharul intr-o craticioara, apoi bateti cu mixerul aprox. 5 minute pana cand se topeste zaharul si se raceste amestecul.

BeFunky_DSCN3909.jpg

 

Pasul 5: In amestecul de unt adaugati unul cate unul ouale, mixand 1-2 minute dupa fiecare adaugare. Adaugati si vanilia.

BeFunky_DSCN3913.jpg

 

Pasul 6: In compozitia de mai sus adaugati cacaua, mixati pana la omogenizare, reduceti viteza mixerului la minim si adaugati 1/2 din amestecul de faina si agenti de crestere, apoi 1/2 din cantitatea de frisca lichida, restul de faina si restul de frisca. Nu mixati excesiv, numai pana cand ingredientele s-au amestecat.

BeFunky_DSCN3914.jpg

 

Pasul 7: Umpleti hartiutele de briose la 2/3 din inaltime si dati la cuptor pentru 15-17 minute sau pana cand trec testul scobitorii.

BeFunky_DSCN3917.jpg

 

BeFunky_DSCN3918.jpg

 

Lasati briosele 1-2 minute la racorit apoi le scoateti pe un gratar pentru a se raci complet inainte de a la orna cu ganache de ciocolata.

BeFunky_DSCN3920.jpg

 

BeFunky_DSCN3921.jpg

 

Ingrediente crema ganache:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 g frisca lichida neindulcita

Puneti intr-o craticioara frisca la incalzit, dar nu o fierbeti! Luati de pe foc si adaugati ciocolata bucatele, amestecand cu lingura pana se topeste si se omogenizeaza frumos. Puneti la frigider peste noapte sau cel putin 3-4 ore. Dupa racire, bateti crema cu mixerul pentru a deveni aerata si pufoasa! Puteti pregati crema inainte de a va apuca de coptul brioselor si astfel veti termina mai repede.

Deasupra fiecarei briose puneti crema cu ajutorul unui poche si unui dui potrivit si ornati cu bombonele sau floricele din pasta de zahar.

Va asigur ca nu va veti mai satura de ele!

BeFunky_DSCN3932.jpg

 

BeFunky_DSCN3938.jpg

 

BeFunky_DSCN3942.jpg

 

BeFunky_DSCN3941.jpg

 

BeFunky_DSCN3933.jpg

 

BeFunky_DSCN3934.jpg

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *