Briose cu zmeura

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (2)

 

Nu trebuie sa va mai spun ca briosele sunt acum in trend, pentru simplul fapt ca sunt delicioase, rapide, usor de facut si delicioase 🙂 Aceste briose de vanilie cu zmeura si crema spumoasa de ciocolata alba sunt o delectare oricand, fie ca aveti musafiri la masa sau vreti sa va rasfatati familia cu ceva dulce!

Ingrediente pentru 12-15 briose:

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 140 g zahar tos
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 ml suc de portocale
  • 40 ml frisca lichida (o puteti inlocui cu suc de portocale, dar frisca face aluatul mai pufos)
  • 150 g zmeura proaspata
  • 200 g ciocolata alba
  • 125 ml frisca lichida neindulcita
  • 100 g unt

Crema trebuie pregatita cu 1-2 ore inainte de a va apuca de copt briosele, pentru ca trebuie sa se raceasca in frigider.

Astfel, pentru crema topiti la bain-marie ciocolata alba peste care turnati frisca, iar cand acestea s-au topit si s-au omogenizat, luati de la bain-marie si adaugati untul, amestecand pana cand acesta se topeste. Veti avea o crema lichida:

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes

 

Puneti crema la frigider pentru 1-2 ore sau pana cand vedeti ca s-a inchegat bine.

Preincalziti cuptorul la 170 grade si pregatiti forma de briose cu hartiutele de copt.

Pentru aluatul de briose, bateti 4-5 minute cu mixerul untul la temperatura camerei cu zaharul:

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (3)

 

Adaugati unul care unul ouale, mixand bine dupa fiecare adaugare, turnati sucul de portocale si frisca si mixati la viteza mica. Lasati deoparte mixerul si cu o spatula incorporati in compozitia de mai sus faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati numai pana cand faina se incorporeaza. Veti avea un aluat destul de dens.

Puneti o lingurita plina de aluat la baza hartiei pentru briose si puneti deasupra 5-6 fructe de zmeura, spalate si bine scurse de apa:

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (4)

 

Deasupra puneti cate o lingurita de aluat, chiar daca nu acoperiti integral fructele:

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (5)

 

Dati la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand trec testul scobitorii. Lasati sa se raceasca complet inainte de a orna cu crema:

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry muffins

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes muffins

 

Pana se racesc briosele, scoateti crema din frigider si incepeti sa o bateti cu mixerul pana cand se deschide la culoare, isi mareste volumul si devine pufoasa:

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (6)

 

Dati din nou crema la frigider pentru 10-15 minute, apoi, folosind un poche si un dui de patiserie, formati vartejurile deasupra brioselor coapte si racite. Puneti deasupra cremei cate o zmeura proaspata si dati la frigider pentru a nu se inmuia crema.

Se pastreaza la frigider, se scot pe masa numai inainte de servire pentru a evita topirea cremei. Sunt un deliciu!

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (2)

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (7)

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (9)

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (8)

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (11)

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (12)

Alexandra Vasile briose cu zmeura vanilla raspberry cupcakes (13)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *