Briose M&M


BeFunky_DSCN5164.jpg

 

Eu as manca oricand briose! Iar daca au ciocolata si bezea, eh, atunci…

O reteta dulce si buna, niste briose frumoase tare, vesele, colorate. Bombonelele m&m, cu ciocolata, nu cu alune, sunt perfecte pentru aceasta reteta! Va marturisesc incercarea mea de a pune cateva bombonele si in aluat, dorind sa adaug putina culoare, dar nu si-au pastrat glazura colorata care s-a topit, ramanand doar bucatile de ciocolata. Las la alegerea voastra daca sa puneti bombonele si inauntru sau nu, dar oricum, sa stiti, nu modifica cu nimic gustul ciocolatos si pufos al brioselor! 🙂

Ingrediente aluat pentru aprox. 12 briose:

  • 160 g zahar
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1 ou
  • 125 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 125 ml apa fierbinte
  • 1 lingurita rasa cafea solubila

Preincalziti cuptorul la 170 grade si pregatiti forma de briose cu hartiutele pentru briose.

Intr-un vas amestecati ingredientele solide: zahar, faina cernuta impreuna cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul.

In alt vas bateti bine oul cu furculita, adaugati uleiul, laptele si apa fierbinte in care ati dizolvat cafeaua. Amestecati bine apoi turnati peste ingredientele solide si amestecati de cateva ori pana la omogenizare. Va rezulta un aluat moale, care curge.

Umpleti hartiutele la 2/3 din capacitate si puneti la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand trec testul scobitorii. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

 

Ingrediente bezea:

  • 3 albusuri
  • 170 g zahar

Intr-un vas puneti albusurile si zaharul si puneti la bain-marie mixand la viteza mica, pana cand albusurile se incing (5 min). Luati vasul de la bain-marie si continuati mizarea la viteza mare pana cand amestecul se raceste si aveti o bezea tare si lucioasa.

Cu posul formati deasupra fiecarei briose cate un cerc plin de bezea.

Puneti la bain-marie la topit aprox. 100 g ciocolata neagra si amestecati pana la dizolvarea completa.

Intoarceti briose cu baza in sus si scufundati in ciocolata topita cercul de bezea format mai devreme:

Alexandra Vasile briose m&m cupcakes

 

Repetati procedura pentru toate briosele apoi puneti-le pentru 10 minute la frigider ca sa se intareasca ciocolata:

Alexandra Vasile briose m&m cupcakes (2)

 

Scoateti briosele din frigider si formati deasupra capacului de ciocolata cate un mot cu bezeaua ramasa. Ornati cu bombonele M&M si mancati cu pofta!

Pufoase, dulci, cu gust intens de ciocolata, ce sa mai spun, perfecte! 🙂

Alexandra Vasile briose m&m cupcakes (4)

Alexandra Vasile briose m&m cupcakes (7)

Alexandra Vasile briose m&m cupcakes (5)

Alexandra Vasile briose m&m cupcakes (3)

Alexandra Vasile briose m&m cupcakes (6)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *