Budinca cu cirese si caise

Alexandra Vasile budinca cu cirese si caise (5)

O masa este completa daca se incheie cu un desert delicios si, de ce nu, cu fructe. Puteti pregati aceasta prajitura chiar daca pregatiti si alte feluri de mancare, pentru ca nu dureaza decat maxim 10 minute, dupa care o puneti in cuptor pentru maxim 30 minute si aveti la sfarsit un desert grozav, fara a depune prea mult efort!

De ce se numeste aceasta prajitura budinca? Pentru ca asa-zisul aluat este lichid si se transforma in timpul coptului intr-un blat dens, asa cum se intampla cand faceti budinca: lichida la inceput apoi se ingroasa 🙂

Ingrediente pentru 8 felii generoase:

  • 110 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • 40 g zahar tos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • aprox. 10 caise
  • aprox. 15 cirese

Preincalziti cuptorul la 180 grade si ungeti cu unt o forma rotunda, nu prea mare, din sticla termorezistenta (yenna).

Bateti oul bine cu o furculita, adaugati faina, praful de copt, zaharul esenta de vanilie si laptele si bateti bine cu furculita pentru a  omogeniza compozitia, care va fi lichida.

Turnati compozitia in tava unsa cu unt si puneti deasupra caisele taiate in sferturi si ciresele intregi (desigur fara samburi):

Alexandra Vasile budinca cu cirese si caise

 

Dati la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand vedeti ca se rumeneste usor deasupra si pe margini:

Alexandra Vasile budinca cu cirese si caise (2)

 

Alexandra Vasile budinca cu cirese si caise (3)

 

Lasati sa se raceasca complet, pudrati cu zahar si serviti cu pofta!

Alexandra Vasile apricot cherries pudding

 

Alexandra Vasile budinca cu cirese si caise (4)

 

Alexandra Vasile prajitura cu cirese si caise

 

Alexandra Vasile prajitura rapida cu cirese si caise

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *