Chec-bezea cu fructe uscate si nuci

chec bezea

Un chec rapid, pufos, cu multe fructe, din albusuri, dulce si crocant, ce poate fi mai bun langa o ceasca de ceai sau de lapte? Bezeaua crocanta se imbina perfect cu textura fructelor uscate si cu nucile, iar ciocolata ii completeaza gustul, topindu-se in gura.

Ingrediente:

  • 1 cana de 200ml plina de fructe uscate: stafide, merisoare, mango, caise, curmale (sau orice alte fructe va plac)
  • 1/2 cana nuci macinate si migdale maruntite cu cutitul
  • cateva cirese confiate
  • 50 g ciocolata taiata bucatele cu cutitul
  • 1 lingurita scortisoara
  • 70 g zahar tos
  • 4 albusuri la temperatura camerei

Se unge cu unt sau ulei o tava de chec si se tapeteaza cu hartie de copt, atat marginile cat si fundul, lipind bine hartia de copt. Se preincalzeste cuptorul la 160 grade.

Fructele uscate se taie cu cutitul in bucati mici (o stafida o puteti taia in 2 sau in 3 bucati), se amesteca cu nucile macinate si migdalele maruntite, se adauga ciocolata taiata cu cutitul si se presara cu scortisoara. Amestecati bine.

Albusurile se bat spuma tare si se adauga apoi treptat zaharul. Se mixeaza bine pana cand nu se mai simt granulele de zahar.

Peste albusuri se adauga prima compozitie cu fructe si nuci si se amesteca usor, cu miscari ample, de jos in sus, fara a insista sa se omogenizeze pentru ca veti pierde din aerul din albusuri.

Se toarna compozitia in tava, se niveleaza cu lingura si se da la cuptor pentru 45 de minute sau pana cand se rumeneste. Dupa acest timp tava ramane in cuptor, stingeti focul, puneti in usa cuptorului o lingura de lemn care sa lase deschis un spatiu de 2-3 cm si lasati sa se raceasca pentru 3 ore.

Dupa racire indepartati hartia de copt, ornati cu cirese glasate, taiati feliute si savurati cu pofta alaturi de cei dragi!

chec cu nuci

 

 

chec cu fructe uscate

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *