Chec cu pere

Alexandra Vasile chec cu pere (9)

Ati incercat vreodata sa faceti un chec cu fructe proaspete? Daca nu, incercati aceasta varianta, cu pere, care cu siguranta va fi pe placul tuturor, de la mic la mare, mai ales daca vreti sa faceti copiii sa manance mai multe fructe…nici nu isi vor da seama ca are pere inauntru! Acompaniat de o cana cu lapte sau iaurt, acest chec poate fi gustarea perfecta!

Ingrediente pentru o tava obisnuita de chec:

  • 390 g faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita rasa scortisoara macinata
  • 80 g migdale macinate
  • 200 ml ulei
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pere mari (sau 3 medii)

Preincalziti cuptorul la 160 grade si tapetati baza si lateralele mari ale unei tavi de chec cu hartie de copt.

Bateti bine la viteza medie ouale cu zaharul apoi adaugati uleiul si omogenizati:

Alexandra Vasile chec cu pere

 

Intr-un vas separat cerneti faina cu bicarbonatul, praful de copt, adaugati scortisoara si migdalele macinate:

Alexandra Vasile chec cu pere (2)

 

Spalati bine perele si le dati pe razatoarea mare, indepartand coditele si casuta cu seminte:

Alexandra Vasile chec cu pere (3)

Amestecati, cu o spatula, ingredientele solide in compozitia de oua, adaugand si perele. Aluatul format este foarte dens, amestecati numai de cateva ori, chiar daca vi se pare ca nu este de ajuns. Daca insistati prea mult, checul nu va mai fi pufos:

Alexandra Vasile chec cu pere (4)

 

Puneti compoziia in tava, nivelati suprafata si dati la cuptor pentru 40-45 minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra, crapa usor si trece testul scobitorii:

Alexandra Vasile chec cu pere (5)

 

Lasati sa se raceasca putin, scoateti din tava si laati sa se raceasca complet, inainte de a-l pudra cu zahar, daca doriti. Este simplu, rapid si delicios!

Alexandra Vasile chec cu pere (6)

 

Alexandra Vasile chec cu pere (7)

 

Alexandra Vasile chec cu pere (8)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *