“Chec” diplomat cu struguri

Sunt multe retete de tort diplomat si fiecare isi doreste reteta ideala 🙂

Eu va propun o reteta foarte simpla, cu ingrediente la indemana, care se face foarte repede (mai greu e cu timpul de asteptare pentru a se inchega – cel putin 4 ore) dar care are gustul acela racoros si proaspat de diplomat, dar cu avantajul de a fi facut in casa cu ingrediente proaspete.

Ingrediente:

(pentru o forma de chec obisnuita de 30 cm)

  • 200 ml frisca lichida (indulcita sau nu)
  • 400 ml iaurt simplu
  • esenta vanilie sau zahar vanilat
  • 5-6 linguri zahar (daca frisca este dulce, reduceti cantitatea de zahar)
  • 1 plic gelatina (10g)
  • struguri dupa plac
  • aprox 10-12 piscoturi

Pasul 1 :

Inainte de toate se pregatesc strugurii; eu am folosit si struguri negri si albi, cu bob potrivit, dar oricum ar fi va recomand sa le scoateti samburii (taiati obul cu cutitul in jumatate, pe lung, si scoateti samburii).

Pasul 2:

Puneti la hidratat gelatina (mai multe aflati aici)

Pasul 3:

Intr-un vas bateti frisca pana face mot, adaugati iaurtul, esenta sau zaharul vanilat si lingurile de zahar. Eu am folosit frisca neindulcita si astfel cele 5-6 linguri zahar au fost de ajuns. Oricum, gustati dupa primele 2-3 linguri si agaugati zahar dupa gust. Mixati pana cand se dizolva zaharul.

Truc: Dupa ce ati adaugat zaharul, il puteti lasa cateva minute fara mixare, astfel zaharul se va topi singur si veti scuti ceva efort, plus ca e mai usor de gustat asa 🙂

Pasul 4:

Topiti gelatina si o adaugati la compozitie in fir subtire, amestecand continuu cu mixerul.

Pasul 5:

Tapetati tava de chec cu folie alimentara pe toate laturile si montati “checul” astfel: struguri, crema, struguri, crema, pana se termina compozitia, avand grija ca ultimul strat sa fie de crema. Asezati peste crema cateva piscoturi, apasand usor pe ele pentru a intra putin in compozitie. Dati la frigider (acoperiti tava de chec cu folie alimentara penru a nu patrunde mirosuri) cateva ore, cel mai bine peste noapte.

Pasul 6:

Scoateti fin frigider, indepartati folia de pe forma, rasturnati pe un platou (astfel ca veti avea piscoturile la baza) si indepartati folia alimentara, cu grija, de pe “checul” inghegat.

Puteti orna cu frisca, dar noua ne place asa, proaspat si simplu.

Se pastreaza la frigider cateva zile, dar acoperiti platoul cu ceva (il puteti pune intr-o punga) pentru a ramane proaspat.

Savurati cu placere, neaparat alaturi de cei dragi! 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *