Chec Streusel cu dovleac

Am pregatit acest chec pentru a merge intr-o vizita, stiut fiind ca de fiecare data imi place sa duc si ceva dulce daca stiu ca este bine primit si fac o bucurie gazdei. Un chec cu dovleac, acum, toamna, mi s-a parut potrivit, cu aroma lui subtila si toppingul crocant care a atras admiratia tuturor, fiind cel mai savurat. Usor de facut, rapid, fara mixer, cu un rezultat peste asteptarile tuturor.

Am folosit dovleac copt, ca in reteta de aici:

http://alexandravasile.ro/prajitura-cu-dovleac-si-crema-mascarpone/

 

Ingrediente pentru o tava obisnuita de chec:

  • 180 g faina
  • 1 lingurita plina praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa scortisoara pudra
  • 1/2 lingurita nuscoara macinata
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 240 g dovleac copt
  • 140 ml ulei
  • 30 g nuci taiate cu cutitul
  • 50 g stafide

Preincalziti cuptorul la 170 grade si tapetati cu hartie de copt o tava de chec.

Pentru toppingul Streusel aveti nevoie de:

  •  50 g faina
  • 60 g zahar
  • 40 g nuci maruntite cu cutitul
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 50 g unt la temperatura camerei

Alexandra Vasile chec cu dovleac pumpkin loaf (4)

Toate ingredientele pentru topping se amesteca cu furculita pana se obtin niste firimituri. 

Pentru chec se cern intr-un vas faina, praful de copt, bicarbonatul, scortioara si nucsoara.

Alexandra Vasile chec cu dovleac pumpkin loaf (2)

 

Intr-un alt vas se bat cu furculita cele 2 oua, se adauga zaharul, se mai bat putin, se adauga uleiul si dovleacul si se amesteca bine:

Alexandra Vasile chec cu dovleac pumpkin loaf

 

Se pun deasupra ingredientele din primul vas, stafidele si nuca si se amesteca cu o spatula, pana la inglobare, dar nu exagerati:

Alexandra Vasile chec cu dovleac pumpkin loaf (3)

 

Se toarna in tava si se niveleaza, apoi se presara deasupra firimiturile de topping si se preseaza usor cu mana:

Alexandra Vasile chec cu dovleac pumpkin loaf (5)

 

Dati la cuptor pentru 40 minute sau pana cand trece testul scobitorii si se rumeneste putin:

Alexandra Vasile chec cu dovleac pumpkin loaf (6)

 

Nu am facut fotografii la feliile de chec, asa cum v-am obisnuit, pentru ca am dus checul intreg gazdei, nu il puteam taia. Dar, credeti-ma, este pufos si aromat, crocant la suprafata datorita toppingului si cu o culoare care se potriveste cu toamna. Nu ezitati sa il incercati!

Alexandra Vasile chec cu dovleac pumpkin loaf (7)

 

Alexandra Vasile chec cu dovleac pumpkin loaf (8)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *