Cheesecake crocant cu mere

Trebuie sa va spun ca, desi imi plac mult deserturile cu ciocolata, de la acest cheesecake nu m-as da inapoi 🙂

Este atat de bun, aromat, crocant, incat va pot spune ca este una dintre retetele mele favorite si sper sa incercati si voi combinatia aceasta atat de reusita dintre branza, mere, biscuiti, nuca si condimente 🙂

Ingrediente pentru o tava cu diam. de aprox. 22 cm:

Pentru baza:

  • 100 g unt topit
  • 180 g biscuiti

Puneti hartie de copt la baza formei, dar si pe margini, formand un inel, un guler mai inalt decat forma de copt, deoarece cheesecakeul va creste in cuptor si astfel nu riscati sa dea pe dinafara, plus ca este mult mai usor de scos din tava dupa coacere.

Preincalziti cuptorul la 170 grade.

Zdrobiti biscuitii apoi ii amestecati cu untul topit:

Alexandra Vasile cheesecake crocant cu mere apple cheesecake (2)

Presati acest “aluat” in forma cu ajutorul unei linguri apoi dati la copt pentru aprox. 5 minute.

 

Pentru amestecul de branza:

  • 600 g branza de vaci (cat mai fina)
  • 150 h zahar
  • 3 oua

Bateti branza de vaci cu zaharul bine de tot pana cand zaharul se topeste apoi adaugati ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare adaugare.

Turnati amestecul in tava peste aluatul precopt.

 

Pentru toppingul de mere:

  • 550 g mere curatate si taiate cubulete
  • 60 g zahar
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingura amidon almentar

Intr-un vas amestecati zaharul, condimentele si amidonul, apoi adaugati merele si amestecati astfel incat merele sa se acopere frumos in condimente:

Alexandra Vasile cheesecake crocant cu mere apple cheesecake (3)

 

Puneti, cu lingura, din loc in loc merele deasupra amestecului de branza care se afla in tava, cat mai uniform, sa ajunga peste tot. Deasupra merelor presarati urmatoarea compozitie:

  • 60 g faina
  • 50 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 80 g nuci macinate sau taiate marunt cu cutitul
  • 55 g unt la temperatura camerei

Se amesteca bine

Alexandra Vasile cheesecake crocant cu mere apple cheesecake (2)

 

Si se presara deasupra merelor:

Alexandra Vasile cheesecake crocant cu mere apple cheesecake (4)

Alexandra Vasile cheesecake crocant cu mere apple cheesecake (5)

 

Si se da la cuptor, la 170 grade pentru 1 ora, apoi se inchide focul si se lasa in cuptor pentru inca 1 ora.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit complet, se pune minim 2-3 ore la frigider, apoi se scoate din tava si se pudreaza cu zahar.

Si era sa uit! Se mananca cu pofta alaturi de toti cei dragi! 🙂

Alexandra Vasile cheesecake crocant cu mere apple cheesecake (6)

Alexandra Vasile cheesecake crocant cu mere apple cheesecake (7)

Alexandra Vasile cheesecake crocant cu mere apple cheesecake (8)

Alexandra Vasile cheesecake crocant cu mere apple cheesecake (9)

Alexandra Vasile cheesecake crocant cu mere apple cheesecake (10)

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *