Cheesecake cu ciocolata si fructe de padure

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake (6)

Aceasta prajitura, cheesecake, este un desert dens, satios, plin de branza cremoasa si ciocolata, cu un gust dulce-amarui temperat de fructele de padure acrisoare.

Va invit sa pregatiti aceasta reteta, nu veti da gres cu ea si veti reusi sa impacati gusturile tuturor, pentru ca are atat de mult iubita ciocolata cat si fructe acrisoare.

Ingrediente pentru o tava cu diam. de aprox. 22 cm:

Blat:

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 40 g zahar
  • 110 g faina
  • 30 g cacao

Puneti toate ingredientele intr-un vas:

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake

 

si cu ajutorul unei furculite zdrobiti si amestecati pana cand veti avea niste aglomerari de aluat:

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake (2)

 

Puneti hartie de copt la baza tavii cu diam. 22 cm si presati aluatul uniform:

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake (3)

 

Puneti aluatul la copt in cuptorul preincalzit la 150 grade pentru aprox. 10 minute apoi lasati sa se raceasca.

 

Pentru umplutura:

  • 600 g branza de vaci cremoasa
  • 100 g zahar
  • 30 g faina
  • 4 oua
  • 200 g ciocolata topita

Intr-un vas mixati foarte bine branza impreuna cu zaharul, adaugati faina si ciocolata topita la bain-marie. Mixati pana la omogenizare:

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake (4)

 

Adaugati ouale unul cate unul, mixand aprox. 30 secunde dupa fiecare adaugare:

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake (5)

 

si turnati peste aluat, apoi dati la cuptorul preincalzit la 150 grade pentru aprox. 70 minute, sau pana cand vedeti ca umplutura s-a copt, iar cand introduceti o scobitoare in centru prajiturii aceasta iese putin umeda.

Lasati sa se raceasca complet, dati la frigider pentru cel putin 1 ora si pregatiti fructele.

Rasturnati cheesecakeul pe un platou, dupa ce ati eliberat marginile cu ajutoul unui cutit, indepartati hartia de copt, apoi rasturnati din nou pe un alt platou.

 

Pentru decor:

  • 400 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa tort gelee
  • aschii de ciocolata

Lasati fructele la decongelat, apoi le puneti a foc mic, impreuna cu zaharul, pentru aprox. 10 minute, ca sa se inmoaie si sa lase suc. Scurgeti bine sucul fierbinte peste care adaugati 1 lingurita rasa de tort gelee si amestecati bine.

Puneti fructele peste cheesecake, apoi puneti, cu ajiturul unei lingurite, sucul pe toata suprafata fructelor. Lasati sa se raceasca, adaugati in mijloc aschii de ciocolata sau ciocolata rasa si mai lasati la frigider pentru cel putin 1 ora.

Cheesecakeul este intotdeauna mai bun dupa ce sta cel putin 3-4 ore la frigider, dar daca va este pofta puteti gusta putin. 🙂

Se pastreaza la frigider.

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake (7)

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake (8)

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake (9)

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake (11)

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake (12)

Alexandra Vasile cheesecake cu ciocolata chocolate cheesecake (10)

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *