Cheesecake cu ciocolata

dulciuri pentru cei dragi cheesecake cu ciocolata

 

Trebuie sa recunosc ca nu toata lumea apreciaza prajiturile cu branza, dar daca au ciocolata atunci ii poti face si pe cei mai sceptici sa guste, macar de curiozitate. Vor fi cu siguranta impresionati si vor mai cere o felie, fiindu-le greu sa creada ca mananca branza! Iar copii se vor lasa cel mai usor inselati si astfel ii veti face sa manance branza atat de necesara. Asadar, o prajitura cu branza si ciocolata pentru intreaga familie:

Ingrediente pentru o forma de 22 cm:

  • 200 g biscuiti
  • 2 linguri pline fulgi de ovaz
  • 100 g unt topit
  • 500 g crema de branza sau branza de vaci fina si cremoasa
  • 100 g zahar
  • 300 g smantana sau iaurt grecesc gras
  • 3 oua
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g ciocolata cu lapte

Pentru blat se maruntesc biscuitii (puteti folosi orice biscuiti va plac, cu vanilie sau cu cacao, singura conditie este sa fie simpli), se amesteca cu fulgii de ovaz si se amesteca cu untul topit pana cand se formeaza firimituri:

cheesecake

 

Firimiturile se preseaza cu lingura sau cu mana in tava rotunda de copt:

 

cheesecake-alexandra-vasile

Se pune tava in frigider pana cand pregatiti compozitia de branza, cel putin 20 minute.

Preincalziti cuptorul la 160 grade, foc mic.

Pentru compozitia de branza, bateti bine branza cu zaharul, cu smantana sau iaurtul, adaugati unul cate unul ouale intregi, mixand foarte bine dupa fiecare adaugare, puneti zeama de lamaie si amestecati.

Rasturnati compozitia in tava si presarati deasupra ciocolata taiata bucatele cu cutitul, impingand bucatile mai mari spre centrul compozitiei de branza:

cheesecake cu ciocolata

 

Puneti la copt la 160 de grade pentru 50-60 de minute sau pana cand vedeti ca s-a inchegat compozitia. Stingeti cuptorul si lasati prajitura inauntru, cu usa cuptorului inchisa pana la racirea completa (aprox. 2 ore).

 

cheesecake-copt

Cat asteptati sa se raceasca cheesecake-ul, pregatiti glazura.

Ingrediente glazura:

  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura plina cacao
  • 3 linguri apa
  • 70 g unt

Pentru glazura de pun intr-o craticioara zaharul si cacaua si se amesteca putin, zaharul desfacand eventualele cocoloase din cacao. Se adauga cele 3 linguri de apa, se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic pana cand se topeste zaharul (aprox. 3 min.). Se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand pana la completa incorporare. Se lasa sa se raceasca putin si se lasa la frigider pentru 1 ora.

Turnati glazura deasupra prajiturii si puteti orna cu fasii de ciocolata.

Se serveste rece si se pastreaza la frigider pana la 2-3 zile, preferabil acoperita.

Delicios!

cheesecake cu ciocolata alexandra vasile

 

cheesecake alexandra vasile dulciuri

 

cheesecake cu ciocolata dulciuri alexandra vasile

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *