Cheesecake cu lamaie si lemon curd

Tartele sunt o alta placere vinovata de-a mea 🙂 Desi imi plac cel mai mult cele cu fructe, si tartele cu branza si fructe sunt printre preferatele mele. Aceasta tarta – cheesecake cu lamaie – este racoritoare, fina si usor de facut in orice anotimp, dar mai ales iarna cand ducem lipsa de fructe proaspete.

Ingrediente pentru o tava de 24 cm:

  • 200 g biscuiti (orice fel de biscuiti preferati)
  • 120 g unt topit
  • 20 g faina de migdale
  • 500 g branza fina de vaci
  • 200 g zahar
  • 80 ml zeama de lamaie
  • 1 lingurita plina coaja de lamaie si de portocala
  • 3 oua

Pregatiti crema de lamaie lemon curd prima, de preferabil cu o zi inainte, ca sa economisiti timp si sa va puteti bucura de reteta cat mai repede.

Pentru blat macinati bine biscuitii, adaugati faina de migdale (o puteti omite) si untul topit. Amestecati bine si puneti amestecul in tava de copt, pe baza careia ati pus hartie de copt. Presati aluatul cu o lingura pe peretii si baza formei de copt si dati la frigider pana cand preparati crema.

BeFunky_DSCN4479.jpg

 

Preincalziti cuptorul la 160 grade.

Pentru umplutura bateti foarte bine branza cu zaharul, adaugati unul cate unul ouale intregi, mixand bine dupa fiecare adaugare pentru a se incorpora complet, iar la sfarsit adaugati sucul de lamaie si coaja de lamaie si portocala.

Tunati compozitia peste aluatul din tava si dati la cuptor pentru aprox. 60 minute sau pana cand observati ca umplutura s-a inchegat si se aureste deasupra.

BeFunky_DSCN4480.jpg

In cuptor umplutura va creste frumos, dar cand veti scoate tarta aceasta se va lasa, dar nu va ingrijorati, asa este normal.

BeFunky_DSCN4483.jpg

BeFunky_DSCN4484.jpg

 

Lasati sa se raceasca complet apoi puneti deasupra, cu generozitate, cateva linguri din lemon curdul pregatit dinainte.

BeFunky_DSCN4651.jpg

BeFunky_DSCN4652.jpg

BeFunky_DSCN4653.jpg

 

Ideal ar fi sa lasati tarta cateva ore la frigider dupa ce ati adaugat crema lemon curd, pentru ca asa ajunge sa fie mai fina si mai buna, dar oricum puteti sa o gustati (desigur rece) si apoi o pastrati la frigider. Veti vedea ca este mai buna a doua zi 🙂

BeFunky_DSCN4655.jpg

BeFunky_DSCN4664.jpg

BeFunky_DSCN4658.jpg

BeFunky_DSCN4659.jpg

BeFunky_DSCN4660.jpg

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *