Cheesecake cu mere

tarta cu branza si mere

 

Aceasta tarta aromata este foarte usor de facut, chiar si de un incepator care doreste sa isi surprinda familia; aspectuoasa, lejera, aromata si care are inca o calitate importanta: dispare foarte repede de pe masa!

Ingrediente pentru o forma cu diam. de 20 cm:

Blat:

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 50 g zahar pudra
  • 140 g faina
  • 2 linguri gem de capsune/ zmeura/ caise

Se mixeaza untul cu zaharul si se adauga faina, amestecand cu lingura pana aluatul va avea aspectul unor firimituri.


aluat

Presati aluatul cu lingura pe baza formei si intindeti deasupra gemul. Dati la frigider pana cand preparati crema.

Crema:

  • 400 g branza de vaci cremoasa
  • 70 g zahar tos
  • 1 ou
  • esenta vanilie

Mixati bine toate ingredientele, rezultand o crema moale, aerate, de consistent une smantani mai groase (puteti adauga smantana sau iaurt daca nu are aceasta consistenta). Rasturnati peste blat.

crema branza

 

Topping:

  • 1 mar mare sau 2 mere mai mici
  • 2-3 linguri zahar tos
  • ½ lingurita scortisoara

Taiati marul felii subtiri si le acoperiti cu zahar si scortisoara, dupa care le aranjati dupa preferinta deasupra cremei.

mere-cu-scortisoara-alexandra-vasile

tarta cu mere si branza alexandra vasile

 

Se da cheesecakeul la cuptor pentru aprox. 50 minute, la 170 grade sau pana cand trece testul scobitorii. Se opreste cuptorul si se lasa inauntru cu usa inchisa pentru cel putin o jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca complet si apoi se serveste cu pofta. (Daca il puteti lasa cel putin 1 ora la frigider e si mai bine).

 

tarta-cu-mere-alexandra-vasile

cheesecake-cu-mere-alexandra-vase

mere-si-branza

cheesecake cu capsune

ckeesecake alexandra vasile

felie-de-cheeesecake-cu-mere

tarta cu mere alexandra

detaliu cheesecake cu mere alexandra vasle

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *