Crumble cu pere

Alexandra Vasile crumble cu pere (3)

Un desert rapid, foarte usor de facut, nepretentios, care poate incanta pe oricine, mai ales acum, toamna, cand perele au acea savoare inconfundabila, gustul proaspat si aromat pe care nu il regasim la perele de import. Luati pere de la piata si va bucurati de ele acum, mai ales ca aceasta reteta completeaza gustul perelor cu un praf de ghimbir macinat!

Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 120 g faina
  • 50 g zahar
  • 60 g biscuiti macinati
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 100 g unt topit sau foarte moale

Preincalziti cuptorul la 17 grade si pregatiti un vas termorezistent de sticla, aprox. 2 l capacitate.

Puneti toate ingredientele intr-un vas si cu furculita (sau cu mana) amestecat pana cand se vor forma firimituri:

Alexandra Vasile crumble cu pere

 

  • 2-3 pere mari
  • 2 nectarine sau piersici
  • 50 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite plne amidon alimentar

Spalati bine fructele, le curatati de seminte si le taiati feliute direct in vasul de copt:

Alexandra Vasile crumble cu pere (2)

 

Presarati zaharul, adaugati lamaia si amestecati usor, lasandu-le 10-15 minute deoparte pentru a lasa suc. Scurgeti sucul si il amestecati cu amidonul, apoi il turnati peste fructe. Puneti deasupra “aluatul” pregatit mai devreme, presati cu lingura usor pentru a se lipi de fructe si dati la cuptor pentru 40-45 minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra si pe margini:

Alexandra Vasile crumble cu pere (7)

Lasati sa se raceasca putin si apoi serviti cu o lingura generoasa de iaurt grecesc sau, de ce nu, inghetata:

Alexandra Vasile crumble cu pere (4)

Rapid, usor si delicios!

Alexandra Vasile crumble cu pere (6)

Alexandra Vasile crumble cu pere (5)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *