Deliciu cu fructe de padure

Alexandra Vasile deliciu cu fructe de padure (6)

 

Acesta este un tort rece, pregatit repede, gustos si racoros, usor si delicios, pe care il vor savura cu siguranta si cei mai pretentiosi musafiri!

Ingrediente pentru o forma cu diam. de 20 cm:

  • 8-10 piscoturi
  • 700 g iaurt grecesc
  • 250 g mascarpone
  • 150 g zahar
  • 15 g gelatina (1+1/2 plic)

Puneti la baza unei forme cu pereti detasabili (eu pun si pe margini folie alimentara) piscoturile, taindu-i si asezandu-i astfel incat sa acopere toata baza.

Pentru crema alba este bine sa aveti ingredientele la temperatura camerei pentru a nu avea surpriza ca gelatina sa se inchege prea repede in contact cu ingredientele reci si astfel sa se strice compozitia.

Amestecati aurtul cu zaharul, lasati-l cateva minute pentru a se dizolva, apoi adaugati mascarpone si mixati energic pentru a se omogeniza. Hidratati si dizolvati gelatina (mai multe puteti gasi aici), apoi o adaugati in fir subtire, mixand in acest timp, compozitiei de mai sus.

Alexandra Vasile deliciu cu fructe de padure

Puneti peste piscoturile din tava aprox. 1/2 din compozitie si dati la frigider pana pregatiti fructele. Restul de compozitie il pastrati la temperatura camerei.

 

Pentru stratul de fructe de padure:

  • 250 g fructe de padure congelate, pe care prefer sa le decongelez inainte de pregatire
  • 1 lingurita gelatina
  • 2 linguri rase zahar

Scurgeti intr-o canita sucul lasat de fructe in timul decongelarii si puneti fructele impreuna cu zaharul intr-un vas la foc mic, amestecand usor. Lasati pe foc aprox. 5 minute, apoi indepartati:

Alexandra Vasile deliciu cu fructe de padure (2)

 

In sucul pastrat in canita hidratati gelatina pentru 5 minute, apoi puneti peste fructe si amestecati usor astfel incat gelatina sa se dizolve si sa acopere fructele. Lasati sa ajunga la temperatura camerei, apoi asezati uniform in tava, peste stratul de crema cu iaurt si mascarpone (ideal este ca acest strat de crema sa se fi intarit cat de cat pentru ca fructele sa nu se scufunde):

Alexandra Vasile deliciu cu fructe de padure (3)

 

Puneti deasupra restul de crema de iaurt si mascarpone, nivelati si dati la frigider pentru cel putin 4 ore, sau cel mai bine peste noapte.

Pentru stratul de jeleu de deasupra, care se pregateste dupa ce s-a inchegat tortul, aveti nevoie de:

  • 200 ml sirop de fructe (am folosit sirop pregatit in casa, de zmeura si de afine)
  • 50 ml apa
  • 1 plic tort gelee de la dr. oetker

Intr-un vas amestecati continutul plicului cu siropul de fructe amestecat cu apa, puneti la foc mic pentru 1 minut (urmati instructiunile de pe plic), luati de pe foc si turnati deasupra tortului care se afla in continuare in forma de copt. Se va inchega foarte repede, puneti la frigider pentru 10-15 minute, apoi indepartati inelul tavii si serviti cu pofta!

Alexandra Vasile deliciu cu fructe de padure (4)

Alexandra Vasile deliciu cu fructe de padure (5)

Alexandra Vasile deliciu cu fructe de padure (7)

Alexandra Vasile deliciu cu fructe de padure (8)

Alexandra Vasile deliciu cu fructe de padure (9)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *