Deliciu cu iaurt si capsune

Alexandra Vasile deliciu cu iaurt si capsune dulciuri pentru cei dragi

Capsunele sunt cele mai spectaculoase si delicioase fructe pentru prajituri, asa ca va propun un desert racoritor si usor, cu capsune si iaurt, rapid si delicios! Il puteti servi ca tort sau ca un rasfat in familie de indata ce apar capsunele la piata; se prepara usor, fara foc, singura lui problema este ca trebuie sa rezistati ispitei de a-l gusta cel putin 3-4 ore cat sta la frigider! 

Ingrediente pentru o tava de 18 cm:

  • 4-5 piscoturi
  • 400 g iaurt grecesc a temperatura camerei
  • 100 g frisca neindulcita
  • 100 g zahar tos
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 plic gelatina
  • 400-500 g capsune proaspete
  • 1 plic tort gelee (gelatina decorativa transparenta)

Tava rotunda se tapeteaza cu folie alimentara si se aseaza la baza tavii piscoturi taiate pe lungime in jumatate, insiropate sau nu, astfel incat sa acopere cat mai mult din suprafata bazei.

Alexandra Vasile piscoturi

 Puneti gelatina la hidratat in 2-3 linguri de apa calduta pentru 5-10 minute apoi topiti la bain-marie.

Mixati bine iaurtul cu zaharul si cu zeama de lamaie pana cand zaharul se topeste, adaugati gelatina in fir subtire mixand continuu apoi incorporati cu spatula frisca bine batuta. Dati la frigider 10-15 minute sau pana cand spalati si curatati repede capsunele si le taiati in jumatate, lasandu-le pe cele mai frumoase intregi, pentru decor.

Puneti peste piscoturile din tava 2-3 linguri din compozitia de iaurt apoi asezati concentric jumatatile de capsune, cu varful in sus, astfel incat randul exterior sa aiba capsune cu jumatatea taiata inspre exteriorul desertului. Inghesuiti cat mai multe capsune!

Incepeti sa puneti cate o lingura din compozitia de iaurt deasupra capsunelor, avand grija sa intre iaurt si intre acestea penru a nu se crea goluri. Puneti tot iaurtul in tava, nivelati si dati la rece pentru 3-4 ore, sau cel mai bine peste noapte.

 

Alexandra Vasile capsune

 

 Dupa racire, scoateti desertul din tava, indepartati folia alimentara, ornati cat mai frumos cu capsunele ramase taiate felii si stropiti capsunele cu tort gelee (pregatit conform instructiunilor de pe plic). Tort geleeul are rolul de a pastra culoarea si prospetimea fructelor cat si rolul de a le tine pe loc atunci cand taiati desertul.

Alexandra Vasile desert cu iaurt si capsune

Se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider, cu conditia sa il acoperiti pentru a nu absorbi mirosul de mancare gatita din frigider.

Serviti cu pofta!

Alexandra Vasile deliciu

 

Alexandra Vasile desert

 

Alexandra Vasile deliciu iaurt

 

Alexandra Vasile deliciu 2

 

Alexandra Vasile desert capsune

 

Alexandra Vasile deliciu capsune

 

Alexandra Vasile capsune 3

 

Alexandra Vasile capsune 2

 

Alexandra Vasile felie iaurt si capsune

 

Alexandra Vasile felie deliciu

 

Alexandra Vasile felie deliciu capsune

 

Alexandra Vasile felie capsune

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *