Dulceata de portocale

dulceata de portocale

Dulceata este cel mai de pret dulce in orice casa, fie ca o savurati pe paine prajita cu unt, fie simpla in loc de ceva dulce, fie ca imbogatiti aroma unei prajituri. Pentru ca este sezonul portocalelor si pentru ca este o dulceata pe care o puteti face in orice moment al anului, pentru ca este usor de facut, racoroasa si cu un gust dulce-amarui, va invit sa incercati aceasta reteta cu care nu veti da gres!

Ingrediente:

  • 500 g portocale
  • 1 lamaie
  • 1 mar mediu
  • 350 g zahar

Stoarceti sucul de la o portocala si de la lamaie si il puneti intr-o craticioara.

Curatati portocalele de coaja, desfaceti feliute si indepartati cat mai mult din coaja alba care este amara si va da un gust neplacut; insistati mai ales asupra nervurilor albe care trebuie neaparat indepartate.

Taiati in 5-6 bucati fiecare feliuta si adaugati peste sucul din craticioara. Adaugati 150 g zahar si amestecati usorĀ  pentru ca bucatile sa fie acoperite de zahar. Ideal este sa lasati portocalele cateva ore sau chiar peste noapte pentru a-si lasa sucul si a se inmuia.

Scurgeti cat mai mult din sucul lasat de portocale, puneti in el marul curatat numai de seminte si taiat in 4 feliute si dati la foc mic pentru 20-30 minute, aruncand spuma formata deasupra. Dupa acest timp adaugati bucatelele de portocala, amestecati si luati de pe foc pentru aprox. 1 ora.

Adaugati restul de zahar si dati din nou la foc mic pentru 1 ora, 1 ora si 15 minute, sau pana cand vedeti ca se leaga dulceata. Amestecati din cand in cand, usor, fara a zdrobi portocalele.

Puteti scoate feliutele de mar din dulceata si le consumati ca atare sau le puteti scoate coaja si le taiati bucatele, lasandu-le in dulceata.

Din aceasta cantitate a iesit un borcan de 400 g. Se pastreaza la frigider cateva saptamani sau cateva luni daca puneti dulceata fierbinte in borcane sterilizate.

Se serveste cu pofta la un mic dejun alaturi de cei dragi!

portocale dulceata

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *