Dulceata de visine

Dulceata de visine e o alta dragoste a mea…off, cat de bune pot fi, spre exemplu, clatitele cu dulceata de visine! Sau pur si simplu o felie de paine prajita cu unt si cu dulceata de visine! O incantare! Si cand te gandesti ca poti face cu minim de efort minunea asta la tine in bucatarie, de ce sa nu incerci?!

Ingrediente pentru 1 borcan 800 g dulceata:

  • 1 kg visine fara samburi
  • 500 g zahar tos

Visinele de spala bine si se scot samburii, apoi se cantareste 1 kg, peste care se pune zaharul:

Alexandra Vasile dulceata de visine cherry jam

 

Scuturati bine vasul pentru ca zaharul sa ajunga peste toate visinele:

Alexandra Vasile dulceata de visine cherry jam (2)

 

Cred ca asta este cea mai placuta parte cand faci dulceata! Mereu imi place sa iau cateva boabe zaharisite…

Se lasa vasul acoperit peste noapte pentru ca visinele sa lase suc.

Se pune apoi vasul pe foc mic si se fierbe aprox. 1 ora, luand spuma formata ori de cate ori este necesar. Nu amestecati cu lingura excesiv, dulceata are destul suc si nu vreti sa zdrobiti fructele.

Alexandra Vasile dulceata de visine cherry jam (3)

 

Se stinge focul si se lasa la ajunga la temperatura camerei. Dulceata va fi inca destul de lichida iar fructele rosii. 

Puneti din nou dulceata la foc mic si lasati sa fiarba pana cand siropul se ingroasa si se inchid fructele la culoare (aprox. 30 minute). Puneti dulceata fierbinte in borcanele sterilizate si lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi transportati in camara, sa stea cuminti pentru iarna.

Este atat de simplu si atat de bun!

Alexandra Vasile dulceata de visine cherry jam (4)

Alexandra Vasile dulceata de visine cherry jam (5)

 

Si sa va arat si niste poze facute in lumina:

Alexandra Vasile dulceata de visine cherry jam (6)

Alexandra Vasile dulceata de visine cherry jam (7)

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *