Felii de portocale

felii portocale alexandra vasile

 

O prajitura simpla, delicioasa, cu aroma puternica de portocale, care se pregateste repede, usor si cu siguranta va placea intregii familii!

Ingrediente pentru o forma de 17×27:

Blat:

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 50 g zahar
  • 1 lingura rasa faina de malai
  • 140 g faina

Crema:

  • 4 oua intregi
  • 150 g zahar
  • 200 ml suc portocale (puteti adauga si sucul de la o lamaie)
  • 40 g faina
  • coaja de la o portocala (eu nu am pus)

Preincalziti cuptorul la 160 grade.

Pentru blat mixati bine untul la temperatura camerei cu zaharul si adaugati faina si malaiul, rezultand un aluat ca niste firimituri pe care le presati cu lingura in tava de copt asternuta cu hartie de copt. Se coace 15-20 de minute sau pana cand marginile devin aurii. Se lasa la racit.

blat sfaramicios

 

Pentru crema mixati bine ouale cu zaharul, adaugati sucul de portocale si faina. Va rezulta o crema lichida si aerata.

crema portocale

 

Turnati crema peste blatul copt si dati la cuptor pentru 20-25 minute sau pana cand crema se incheaga. Inchideti focul si lasati prajitura pentru o jumatate de ora in cuptorul inchis. Scoateti prajitura si o lasati sa se raceasca complet apoi o pudrati din abundenta cu zahar.

Este absolut delicioasa si foarte usor de facut!

Se serveste neaparat alaturi de cei dragi!

prajitura felii de portocale alexandra vasile

 

felie portocale alexandra vasile

 

felie cu portocale alexandra vasile

 

portocale alexandra vasile

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *