Frunze de ciocolata

Stim cu totii cat de impresionati sunt musafirii sau prietenii cand le prezinti nu numai un tort ce ti se topeste in gura ci si un tort ingenios ornamentat. De aceea vreau sa va arat cum puteti face niste frunze de ciocolata care cu siguranta vor starni admiratia celor care vor avea ocazia sa guste din bunatatile pregatite de voi.

Ingrediente:

  • 40 – 50 g ciocolata neagra
  • o jumatate de lingurita unt

Veti mai avea nevoie si de:

  • 10 frunze de trandafir de diferite dimensiuni
  • hartie de copt
  • o pensula mica pictura
  • vase pentru bain-marie

Pasul 1:

Puneti la bain-marie ciocolata cu o jumatate de lingurita de unt si lasati sa se topeasca, amestecand pentru omogenizare.

Pasul 2:

Alegeti cele mai frumoase frunze de trandafir, le spalati si le uscati cu un prosop de bucatarie si le puneti pe hartia de copt pe care veti lucra, cu nervurile in sus:

Pasul 3:

Inmuiati pensula in ciocolata topita si “pictati” suprafata cu nervuri a unei frunze dupa care o puneti in frigider si continuati cu alta frunza. Le puneti pe rand in frigider pentru 15 minute sau pana cand ciocolata s-a intarit:

Pasul 4:

Daca ciocolata a inceput sa se intareasca nu veti reusi sa pictati frunzele asa ca puteti sa dati ciocolata la bain-marie inainte de a va apuca din nou de lucru. Scoateti pe rand frunzele din frigider si le acoperiti cu un nou strat generos de ciocolata. Dupa ce ati terminat dati din nou la frigider pentru cel putin 15 minute.

Pasul 5:

Cu mainile reci (le tineti sub jet de apa rece) desprindeti frunza de stratul de ciocolata (si nu invers) incercand sa atingeti cat mai putin ciocolata cu mainile. Daca ciocolata incepe sa se topeasca, puneti frunza in frigider si incercati cu alta pana cand reusiti sa desprindeti toate frunzele.

Frunzele de ciocolata se pastreaza in frigider intr-o caserola, punand folie alimentara intre frunze pentru a nu se lipi unele de altele, asteptand sa le folositi pe tortul preferat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *