Fursecuri cu ciocolata

fursecuri cu ciocolata alexandra vasile

Fursecuri cu multa ciocolata, crocante si delicioase? Intotdeauna sunt binevenite alaturi de o ceasca de cafea, o cana cu ceai sau lapte. Usor de facut si cu satisfactie garantata!

Ingrediente 20-25 fursecuri:

  • 240 g faina
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 varf lingurita sare
  • 140 g unt la temperatura camerei
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • esenta vanilie
  • 100 g ciocolata amaruie

Untul se bate bine cu zaharul, vanilia si se adauga pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare ou adaugat.

Cerneti faina cu bicarbonatul, praful de copt si sarea si adaugati la compozitia de unt, mixand la viteza cea mai mica.

Taiati bucatele ciocolata cu cutitul si adaugati-o amestecului de mai sus, incorporand-o cu lingura.

Puneti compozitia in folie alimentara si lasati la frigider peste noapte.

Preincalziti cuptorul la 170 grade si tapetati 2 tavi mari cu hartie de copt. Din aluat formati repede bilute de marimea unei nuci si le asezati la distanta mare unele de altele in tava. Eu am pus intr-o tava 8 bilute. Manevrati repede aluatul altfel se inmoaie si devine lipicios. Puneti mereu restul de aluat in frigider.

Dati tava la cuptor pentru 8-10 minute sau pana cand se rumenesc pe margini. Lasati in tava sa se raceasca putin apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Repetati cu restul de aluat.

Sunt delicioase si crocante dupa ce s-au racit si se pastreaza intr-o punga de hartie pentru a nu se inmuia. Sunt pline de ciocolata si savuroase! Si sunt cu atat mai bune cu cat le impartiti cu cineva drag! 

alexandra vasile fursecuri cu ciocolata

fursecuri ciocolata

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *