Fursecuri Red Velvet

Alexandra Vasile red velvet whoopie pie (5)

Ar refuza cineva niste fursecuri rapide si dragalase? Eu in niciun caz!

Haideti sa pregatim impreuna aceste mini prajiturele care vor fi pe placul tuturor! Chiar daca ies multe, cu siguranta nu vor ajunge! Sunt pufoase, aerate, usoare si v-am mai spus ca sunt dragalase? 🙂

Daca va plac asa rosii, am facut mai demult si un tort red velvet, o adevarata incantare, asa ca sa ajunga pentru toata lumea:

http://alexandravasile.ro/tort-red-velvet/

 

Ingrediente pentru aprox. 25 fursecuri:

  • 75 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 175 g faina
  • 50 ml lapte batut/iaurt
  • 1 lingurita colorant alimentar gel

Preincalziti cuptorul la 170 grade si asterneti o tava mare cu hartie de copt.

Intr-un vas mixati pentru 2-3 minute untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugati vanilia si oul si mixati pentru inca 1 minut. adaugati colorantul si mixati pana cand obtineti o culoare rosie, frumoasa:

Alexandra Vasile red velvet whoopie pie

Adaugati jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praf de copt, mixati, adaugati laptele batut, mixati, apoi restul de faina si mixati pana la omogenizare, cateva secunde:

Alexandra Vasile red velvet whoopie pie (2)

 

Veti avea un aluat destul de dens pe care il puneti intr-un pos cu un varf rotund, simplu si formati pe hartia de copt, la distanta de 2 cm unele de altele, cerculete de aluat cu diam. de 2-3 cm:

Alexandra Vasile red velvet whoopie pie (3)

 

Dati la copt pentru 10-12 minute, scoateti-le din cuptor, le lasati cateva minute sa se raceasca apoi le desprindeti de pe foaia de copt si le lasati sa se raceasca complet.

Alexandra Vasile red velvet whoopie pie (4)

 

Repetati pana cand terminati aluatul, mie mi-au iesit 50 de cerculete 🙂

 

Ingrediente umplutura:

  • 100 g mascarpone
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie

Frecati sau bateti bine cu mixerul ingredientele pana cand obtineti o spuma de branza cu care ungeti un cerculet rosu peste care puneti alt cerculet, presand putin pentru a se lipi.

Puteti folosi si alte umputuri: ganache, buttercream, dar atunci nu s-ar mai numi red velvet, deoarece prajiturile red velvet au crema de branza in compozitie.

Se servesc imediat si dispar repede! 🙂 

Alexandra Vasile red velvet whoopie pie (6)

Alexandra Vasile red velvet whoopie pie (7)

Alexandra Vasile red velvet whoopie pie (9)

Alexandra Vasile red velvet whoopie pie (8)

Alexandra Vasile red velvet whoopie pie (10)

Alexandra Vasile red velvet whoopie pie (11)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *