Fursecuri siciliene Cuddureddi

dulciuri pentru ce dragi alexandra vasile fursecuri cu scortisoara

 

Langa ceai sau cafea merg intotdeauna niste fursecuri delicioase, usoare, care sa completeze gustul familiar. Asa ca am facut acesti biscuiti sicileni, numiti Cuddureddi, care amintesc de Craciun si de mirosul de portocale si scortisoara din casa. Sunt pufosi, bogati si, cu un pic de efort, foarte aspectuosi!

Ingrediente pentru 36 fursecuri:

  • 450 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 g zahar pudra
  • 125 g unt rece
  • 125 ml lapte rece

 

  • 10 smochine sau caise deshidratate
  • 10-15 nuci curatate
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 30 g ciocolata neagra razuita
  • 2 linguri miere
  • ½ lingurita scortisoara macinata

Pentru aluat se amesteca intr-un vas faina, zaharul si praful de copt, se adauga untul rece si se framanta cu mana cu faina, adaugand din cand in cand laptele rece. Aluatul va fi sfaramicios, neinchegat, dar il impartiti in doua parti aproximativ egale, il puneti in folie alimentara, il aplatizati cu mana usor  si il dati la rece pentru cel putin 1 ora, timp in care se va lega si il veti putea intinde in foaie.

Pentru umplutura taiati marunt smochinele, nucile, stafidele, cu cutitul si adaugati ciocolata razuita, coaja de lamaie si portocala, scortisoara si mierea. Amestecati pana cand mierea acopera fructele uscate.

alexandra vasile umplutura biscuiti sicilieni

 

Preincalziti cuptorul la 170 grade si asterneti cu hartie de copt o tava mare.

Dupa cel putin o ora, scoateti o parte din aluatul din frigider si pe planul de lucru infainat intindeti o foaie de 3-4 mm grosime din care taiati dreptunghiuri de 6×9 cm. Resturile de aluat le puneti in folie la frigider si le folositi la urmatorul rand de fursecuri, cu a doua jumatate de aluat.

alexandra vasile aluat fursecuri

Asezati pe fiecare patrat cate o lingurita de umplutura.

dulciuri pentru cei dragi umplutura fursecuri

Indoiti pe lungime aluatul, lipind cu grija marginile pentru ca acestea sa nu se dezlipeasca la copt.

alexandra vasile rulouri fursecuri

Cu un cutit bine ascutit taiati fiecare rulou format la imbinare, nu pe toata latimea ci formand niste franjuri de 1 cm, taind chiar si umplutura.

fursecuri siciliene

fursecuri alexandra vasile

Luati fursecul astfel format si il curbati spre partea netaiata incat sa formati un semicerc prin care se va vedea umplutura.

dulciuri pentru cei dragi

Transferati fursecurile in tava pe hartia de copt, lasand un spatiu intre ele; mie mi-au incaput cate 12 fursecuri la un copt. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand se rumenesc usor pe margini, dar raman albe in rest. Cat se coc primele fursecuri, reluati procedeul cu restul de aluat (a doua jumatate).

Se scot din cuptor si se pudreaza din belsug cu zahar pudra cat sunt calde, apoi se lasa la racit si se servesc cu pofta alaturi de cei dragi!

alexandra vasile dulciuti pntru cei dragi fursecuri siciliene

dulciuri pentru ce dragi alexandra vasile fursecuri cu scortisoara

fursecuri cuddureddi alexandra vasile

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *