Gem de mure

 

Alexandra Vasile gem de mure blackberry jam (3)Gemul de mure este un privilegiu al celor care stau la munte si se pot bucura de savoarea acestor fructe minunate. Daca aveti posibilitatea de a cumpara mure, nu ezitati sa pregatiti si cateva borcane cu acest gem care va oate inveseli orice mic dejun in familie pe o felie de paine cu unt…iar posibilitatile sunt nelimitate…:)

Ingrediente pentru un borcan de 900 g:

  • 1 kg mure
  • 500 g zahar tos

Intr-un vas puneti murele spalate si curatate de eventualele frunze sau codite, presarati zaharul si zdrobiti fructele cu mana (sau cu pasatorul pentru piure) pentru ca acestea sa isi lase sucul delicios. Lasati si fructe intregi, nu trebuie sa fiti foarte constiinciosi cu zdrobitul:

Alexandra Vasile gem de mure blackberry jam (2)

 

Lasati vasul acoperit la frigider cateva ore sau peste noapte pentru ca fructele sa lase si mai mult suc, apoi dati la foc mic sa fiarba pentru 1 ora si jumatate, indepartanad spuma formata:

Alexandra Vasile gem de mure blackberry jam

 

Gemul se va lega, isi va schimba culoarea, dar sa nu uitati de el pe foc pentru ca acest gem are nevoie de sucul lasat de fructe entru a fi un gem delicios, tocmai pentru ca murele au multe seminte.

Cat este fierbinte il puneti in borcane sterilizate si va bucurati de aroma lui ori de cate ori va face placere!

Alexandra Vasile gem de mure blackberry jam (4)

 

Alexandra Vasile gem de mure blackberry jam (5)

 

Alexandra Vasile gem de mure blackberry jam (6)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *