Gem de prune

Alexandra Vasile gem de prune plum jam

 

Prunele sunt printre fructele mele preferate, moi, carnoase, aromate si mirosind a toamna. In fiecare an pregatesc gem de prune, incercand sa pastrez in borcane aroma toamnei pentru diminetile somnoroase de iarna cand gemul de prune intregeste un mic dejun alaturi de o felie de paine cu unt si un ceai!

Nu ratati prunele si faceti macar cateva borcane!

Ingrediente pentru 2 borcane mari:

  • 1 kg prune (fara samburi)
  • 350-400 g zahar (depinde cat de coapte si dulci sunt prunele)

Spalati prunele, le indepartati coditele si le scoateti samburii si, pe cele mai mari le taiati in 4, lasand de asemenea si jumatati de prune. Presarati zaharul:

Alexandra Vasile gem de prune plum jam (2)

 

Scuturati vasul putin pentru ca zaharul sa acopere toate prunele, acoperiti si dati la frigider peste noapte pentru a lasa suc:

Alexandra Vasile gem de prune plum jam (3)

 

Puneti la fiert la foc mic si din momentul in care incep sa fiarba lasati aprox. 1 ora:

Alexandra Vasile gem de prune plum jam (4)

 

Nu uitati sa indepartati spuma formata:

Alexandra Vasile gem de prune plum jam (5)

 

Puteti amesteca de mai multe ori in vas pentru ca nu trebuie sa aveti grija de a nu zdrobi fructele.

Luati vasul de pe foc si lasati sa ajunga la temperatura camerei. Gustati si daca simtiti nevoia puteti sa mai adaugati zahar. Verificati si consistenta gemului, urmand a mai pune gemul pe foc pentru aprox. 30 minute sau pana cand se mai inchide la culoare, se leaga frumos si, atentie!, incepe sa se prinda de vas. Fiti cu ochii pe el!

Puneti in borcane sterilizate si va bucurati de el toata iarna!

Alexandra Vasile gem de prune plum jam (6)

 

Alexandra Vasile gem de prune plum jam (8)

 

Alexandra Vasile gem de prune plum jam (7)

 

Alexandra Vasile gem de prune plum jam (9)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *