Gem de zmeura

Alexandra Vasile gem de zmeura raspberry jam (2)

 

Gemul de zmeura are o aroma aparte, este absolut delicios pe o felie de paine cu unt! Eu pregatesc numai cateva borcane pentru ca prefer sa consum zmeura proaspata, amintindu-mi de copilarie.

Ingrediente pentru un borcan de 400 g:

  • 300 g zmeura proaspata
  • 150 g zahar tos

Procedeul este foarte simplu: puneti zmeura spalata bine si scursa de apa intr-o craticioara, zdrobiti-o cu furculita, lasand totusi  si cateva fructe intregi, adaugati zaharul, amestecati si lasati vasul acoperit, la rece pentru cateva ore pentru a lasa suc:

Alexandra Vasile gem de zmeura raspberry jam

Puneti vasul la fiert la foc mic si fierbeti aprox. 20 minute, indepartand spuma formata. Lasati sa ajunga la temperatura camerei si dati din nou a foc mic pentru 30-40 minute, amestecand din cand in cand si indepartand spuma formata.

Puneti gemul fierbinte in borcane sterilizate si savurati cu pofta!

Dupa racire, gemul va fi inchegat, usor gelatinos si cu o savoare si o culoare inconfundabile!

Alexandra Vasile gem de zmeura raspberry jam (4)

 

Alexandra Vasile gem de zmeura raspberry jam (5)

 

Alexandra Vasile gem de zmeura raspberry jam (6)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *