Lemon curd – Crema de lamaie

Alexandra Vasile crema de lamaie pentru torturi

 

Crema de lamaie este nelipsita in retete, pentru ca ii da desertului o aroma proaspata, acrisoara, care poate echilibra gustul dulce al unei prajituri pentru a o face perfecta! Acest lemon curd este un must in bucataria dulce, cu care sigur veti impresiona prin gust, textura si aroma. Si sa va mai spun ceva: desi necesita un timp mai indelungat de preparare, aceasta crema poate fi facuta cu cateva zile inainte de a fi folosita in desert!

Ingrediente pentru aprox. 500 g crema de lamaie:

Intr-un vas se pun la incalzit sucul de lamaie, zaharul si coaja de lamaie pana cand zaharul se topeste complet.

Luati de pe foc si adaugati untul, amestecand pana cand acesta se topeste.

Amestecati galbenusurile cu telul intr-o craticioara si turnati peste ele compozitia de mai sus, in fir subtire, amestecand in timp ce turnati. Puneti vasul la foc mic amestecand continuu.

Alexandra Vasile lemon curd

 

Dupa aprox. 5 minute va incepe sa arate asa:

Alexandra Vasile lemon curd crema

 

Amestecati in continuare cu telul pana cand acesta incepe sa se acopere cu crema care incepe sa se ingroase:

Alexandra Vasile lemon

 

Din acest moment eu am mai amestecat inca 10 minute, timp in care crema s-a mai ingrosat putin, dar nu foarte semnificativ, dar acest timp are rolul de a evapora lichidele din crema pentru ca, dupa racirea completa, sa aveti o crema densa, care poate fi intinsa cu succes pe orice foaie de blat. 

Daca doriti o crema mai subtire, mai moale, opriti-va din amestecat cand telul se acopera usor de crema si luati vasul de pe foc.

Pentru a pastra crema pana la 3 saptamani in frigider fara a se altera, este bine sa o turnati fierbinte intr-un borcan curat, uscat si sterilizat si sa inchideti imediat capacul etans. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei si apoi pastrati in frigider.

Daca doriti sa folositi crema cat mai repede, luati in considerare faptul ca trebuie sa se raceasca complet si apoi sa o puneti la rece in frigider pentru a se ingrosa, asa ca cel mai bine este sa o pregatiti cel putin cu o seara inainte de a o folosi pentru desertul preferat.

Dupa o noapte la rece, crema va arata asa si va fi perfecta, avand consistenta unei budinci:

Alexandra Vasile crema de lamaie

 

Alexandra Vasile lemon curd crema de lamaie

 

Este o crema cu o puternica aroma de lamaie, acrisoara, unora s-ar putea sa li se para prea acra, dar intre foile unui blat de tort este nemaipomenita!

Va recomand sa o incercati cat de curand, mai ales ca va pregatesc cateva retete in care sa folositi acest lemon curd.

http://alexandravasile.ro/cheesecake-cu-lamaie-si-lemon-curd/

http://alexandravasile.ro/tort-cu-crema-de-unt-lamaie-si-piersici/

http://alexandravasile.ro/tort-buturuga-cu-iepuras/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *