Margarete “sandwich” cu unt si gem

Astazi va propun niste biscuiti cu aroma subtila de Craciun, usor de facut, cu ingrediente simple si care mai au un atu foarte important: ies multi! πŸ™‚ vreo 60 de biscuiti simpli, 30 de sandwich-uri! Ei, asa sa te tot apuci! Dar nu va faceti probleme, ca nu raman prea multi pentru a doua zi, se mananca foarte repede, chiar inainte de a-i lipi cu gem.

Ingrediente:

  • 350 g zahar
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura de cacao
  • gem dens (fara suc)

Pasul1:

Se freaca bine untul cu zaharul si se adauga oul, mixand bine pana la inglobare.

Pasul 2:

Se adauga ingredientele uscate (faina, praful de copt, zaharul vanilat, scortiosara, nucsoara) si se amesteca bine. Va rezulta un aluat lipicios, pe care il veti imparti in doua. Adaugati o lingura de cacao unei jumatati de aluat si amestecati.

Sfat: Mixati la viteza mica dupa adaugarea ingredientelor uscate, evitand astfel sa sara din vas πŸ™‚

Pasul 3:

Puneti cele 2 aluaturi rezultate la frigider in folie alimentara pentru 30-40 de minute minim.

Sfat: Veti vedea ca este greu de lucrat cu aluatul care nu este compact, dar daca infainati mainile si lucrati repede, nu va fi o problema sa il puneti in folie si sa il dati la frigider. Nu va ramane moale ci untul se va intari si veti putea lucra usor cu el.

Cat asteptati sa se raceasca aluatul, preincalziti cuptorul la 170 grade si asezati hartie de copt in 2 tavi.

Pasul 4:

Se scoate o bucata de aluat din frigider si pe folia alimentara se intinde in strat de 5 mm grosime pe care il taiati cu o forma de floare. Bucatile ramase de aluat se modeleaza si se intinde din nou foaie.

Sfat: Daca va este greu sa lucrati cu el dupa ce ati taiat primele flori, strangeti aluatul si il dati la congelator pentru 2-3 minute, timp in care puteti lua celalalt aluat sa il lucrati. Puteti aseza, pe jumatate din cantitatea de margarete, cate un banut de ciocolata, sau o stafida, in mijlocul margaretei, inainte de a o da la cuptor.

Pasul 5:

Se dau primele margarete la cuptor pentru 8-10 minute sau pana se rumenesc usor. Se fac repede, trebuie sa fiti atenti, stati Β in preajma cuptorului si pregatiti urmatoarea tava de margarete (de aceea am spus la pasul 3 sa pregatiti 2 tavi)

Se scot din cuptor si se lasa la racit cateva minute.

Pasul 6:

Se lipesc margaretele doua cate doua cu gemul preferat (nu exagerati cu gemul pentru ca va depasi marginile) si se mananca neaparat alaturi de cei dragi!

Sunt niste biscuiti crocanti la inceput, dar a doua zi, datorita gemului se vor inmuia putin si vor fi deliciosi.

Se pastreaza bine cateva zile, intr-o caserola sau intr-o punga, desi nu cred ca vor rezista atat! πŸ™‚

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *