Mincemeat – Mix fructe uscate

Acest amestec de fructe uscate este ideal pentru orice fel de prajitura, mai ales acum iarna cand fructele proaspete nu sunt atat de la indemana si nu stim cat sunt de sanatoase. Dar de ce sa alegi sa faci un asemenea amestec cand poti pune cateva fructe uscate direct in prajitura? Sa va dau cateva motive:

  • folosind aceasta reteta veti avea fructele uscate usor hidratate iar aroma lor este mai puternica
  • veti putea folosi toate acele fructe uscate pe care le-ati tot pastrat in camara
  • aveti un mix cu personalitate, aromat si deosebit
  • se pastreaza bine la frigider pana la 1 luna
  • puteti face mai multe retete delicioase (eu va voi prezenta cel putin 3)

http://alexandravasile.ro/muffins-cu-mix-de-fructe-uscate/

http://alexandravasile.ro/tarta-mincemeat-cu-mere/

http://alexandravasile.ro/fursecuri-mincemeat/

Puteti incerca, puteti sa va puneti imaginatia la treaba si sa folositi orice fruste uscate va plac sau aveti in bucatarie: curmale, smochine, merisoare, stafide, caise, mango, prune etc.

Va voi da cantitatile si fructele pe care le-am folosit eu, dar puteti varia fructele.

Ingrediente pentru aprox. 800 g mix:

  • 200 g stafide
  • 80 g mango
  • 80 g caise
  • 50 g prune
  • 50 g fructe de padure
  • coaja de la 1/2 portocala
  • sucul de la 2 portocale mari
  • 100 ml suc de mere
  • 1 mar mare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • esenta de rom sau aprox. 50 ml coniac sau brandy

Intr-un vas puneti fructele uscate, pe care le taiati bucatele daca acestea sunt mai mari, asa cum sunt prunele si caisele, adaugati sucul si coaja de portocala, sucul de mere,  marul dat pe razatoarea mare cu tot cu coaja si condimentele si amestecati:

Alexandra Vasile mincemeat mix fructe uscate

 

Puneti vasul la foc mic, acoperit, pentru aprox. 30 minute, timp in care amestecati de cateva ori. Fructele absorb aproape tot lichidulsi isi maresc dimensiunea. Luati vasul de pe foc si adaugati esenta de rom sau alcoolul. Acoperiti din nou vasul si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Pastrati la frigider in borcane inchise.

Alexandra Vasile mincemeat mix fructe uscate (2)

Alexandra Vasile mincemeat mix fructe uscate (3)

Alexandra Vasile mincemeat mix fructe uscate (4)

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *