Minitarte cu migdale si zmeura

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (13)

 

Aceste minitarte sunt potrivite atat atunci cand aveti musafiri cat si atunci cand doriti ceva dulce intr-o dupa-amiaza somnoroasa, pentru ca sunt micute, usor de facut si de savurat, sunt dragalase si usor de servit si dispar atat de repede…

Ingrediente pentru 22-24 minitarte:

Pentru aluat:

  • 125 g unt rece
  • 155 g faina
  • 55 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita apa rece

Intr-un vas puneti faina si untul rece, din frigider, taiat bucatele:

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart

 

Cu o furculita zdrobiti untul si amestecati cu faina pana cand va avea aspectul unor firmituri:

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (2)

 

Adaugati zaharul pudra, galbenusul si apa rece:

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (3)

 

Si amestecati, tot cu furculita, pana cand aluatul incepe sa se adune:

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (4)

 

Puneti aluatul, asa cum este, in folie alimentara si dati la frigider pentru minim 1 ora.

Dupa racire, pe planul de lucru bine infainat, intindeti aluatul intr-o foaie subtire, aprox 2-3 mm, din care decupati cercuri cu diam. de 7 cm, pe care le asezati la baza unor hartiute pentru briose, asezate in tava pentru briose. Aluatul care va ramane il puneti in frigider pentru a repeta procedura dupa ce s-au copt primele tarte (asta daca nu aveti mai multe tavi si le puteti pregati in acelasi timp):

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (5)

 

Puneti tava in frigider pentru 5-10 minute sau pana cand pregatiti umplutura.

Preincalziti cuptorul la 170 grade.

Pentru umplutura:

  • 55 g zahar
  • 60 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 55 g faina de migdale
  • 1 lingura plina faina
  • 60 g ciocolata alba taiata cubulete cu cutitul
  • esenta de vanilie
  • zmeura

Mixati untul cu zaharul, adaugati oul intreg si mixati bine pana la omogenizare:

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (6)

 

Adaugati faina, faina de migdale (migdale macinate in blender, sau cumparate gata macinate), vanilia si ciocolata:

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (7)

 

Amestecati cu o lingura:

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (8)

 

Si puneti cate o lingurita de compozitie in fiecare cosulet de aluat pregatit, iar deasupra asezati cate o zmeura congelata (nu este nevoie sa decongelati zmeura):

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (9)

 

Dati la cuptor pentru 15-20 minute sau pana cand se rumenesc frumos deasupra.

Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca cateva minute, apoi, rasturnand hartiutele de briose, scoateti tartele si le lasati la racit pe un gratar, apoi, reci, le pudrati cu zahar.

Sunt delicioase si dragalase, iar zmeura completeaza extraordinar gustul dulce al acestor minitarte savuroase!

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (11)

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (12)

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (13)

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (14)

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (15)

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (16)

Alexandra Vasile minitarte cu migdale si zmeura raspberrry almond tart (10)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *