Muffins crocante cu scortisoara si nuci

Va propun o reteta delicioasa de muffins usor crocante datorita unui amestec special de nuca, unt si scortisoara care le face deosebite. 

Ingrediente pentru aprox. 16-18 muffins:

  • 100 g nuca (jumatate macinata, jumatate taiata cu cutitul)
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 250 g faina
  • 140 g zahar
  • 140 g unt la temperatura camerei
  • 3/4 pachet praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 185 ml frisca lichida neindulcita
  • 1 ou

Preincalziti cuptorul la 170 grade si pregatiti tava cu hartiutele pentru briose.

Intr-un vas amestecati nuca, cele 50 g zahar si scortisoara:

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca

 

In alt vas amestecati faina cu zaharul si adaugati 110 g unt moale:

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (2)

 

cu ajutorul unei furculite zdrobiti untul in faina cu zahar pana cand va avea un aspect granulat:

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (3)

 

Luati 140 g din acest amestec si puneti peste amestecul de nuca, impreuna cu 30 g unt:

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (4)

 

si incorporati cu ajutorul unei furculite.

In amestecul de faina, zahar si unt ramas puneti praful de copt si bicarbonatul si amestecati bine.

In alt vas bateti bine oul si adaugati frisca lichida:

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (5)

 

Turnati apoi peste amestecul de faina si amestecati de cateva ori, fara a insista:

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (6)

 

apoi adaugati 3/4 din amestecul cu nuca:

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (7)

 

si amestecati de cateva ori. Tineti minte ca nu trebuie omogenizata compozitia prea bine daca vreti niste muffins pufoase. Nu este nicio problema daca raman pe alocuri zone in care se vede faina, sau cocoloase, acestea fac bine in aceasta reteta.

Umpleti formele de muffins la 2/3 din capacitate:

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (8)

 

si presarati deasupra din amestecul de nuca ramas:

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (9)

 

si dati la cuptor pentru aprox. 18-20 minute sau pana cand se rumenesc frumos si trec testul scobitorii:

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (10)

 

Se lasa la racit complet si se savureaza cu pofta!

Tip:

Reteta este pentru aprox. 18 muffins, iar o tava obisnuita coace deodata 12 muffins. Cand le veti coace si pe celelalte 6 din compozitia ramasa, golurile din tava pe care nu le-ati folosit umpleti-le cu apa in timpul coacerii. De ce? Pentru a asigura o coacere uniforma a celor 6 muffins si pentru ca tava sa nu se arda inutil timp de 20 minute!

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (11)

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (13)

Alexandra Vasile muffins crocante cu scortisoara si nuca (12)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *