Muffins cu cacao

Briosele sunt preferatele oricui, fie ca sunt glazurate sau nu. Glazura este delicioasa si spectaculoasa, dar daca vrei sa iei cateva la job sau sa strecori una in pachetelul de scoala al pustiului tau, atunci glazura nu face decat sa te incurce.

Incercati niste briose simple, cu cacao sau ciocolata, pudrate simplu cu zahar, care se fac repede, cu ingrediente simple, dar care sunt absolut delicioase!

Ingrediente pentru 12-15 briose:

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 250 g zahar tos
  • 3 oua
  • 200 g iaurt simplu sau smantana
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • o lingura plina cu cacao sau 50g ciocolata topita
  • esenta de rom
  • zahar pudra pentru ornat / dulceata / bombonele
  • ulei pentru uns formele de briose sau hartiute pentru briose

Preincalziti cuptorul la 160 grade (foc mediu) si pregatiti formele de briose: le puteti unge cu putin ulei sau puteti aseza hartiutele pentru briose in fiecare forma.

Untul se mixeaza bine cu zaharul, se adauga apoi rand pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugati compozitiei iaurtul sau smantana si esenta de rom. Daca folositi ciocolata topita (la bain-marie sau la microunde pentru cateva secunde) este momentul sa o adaugati.

Intr-un vas separat se amesteca bine faina cu praful de copt si cacao. Este bine sa le cerneti pentru a se amesteca bine si pentru a elimina eventualele impuritati sau cocoloase.

Se adauga la compozitia lichida ingredientele uscate si se amesteca. Compozitia este una destul de densa, ca aceea a unei smantani groase.

Formele de copt se umplu 3/4 pentru ca vor creste in cuptor. Se lasa la copt 15 – 20 minute sau pana trec testul scobitorii.

Se lasa la racit in forme apoi se desprind usor, ajutandu-va de o scobitoare, se pudreaza cu zahar, se ung cu dulceata si se presara bombonele, sau ca sa fie si mai pe gustul iubitorilor de ciocolata, se glazureaza cu ciocolata topita in care adaugati putin lapte.

Fiti inventivi cu briosele, adaugati in aluat fructe uscate sau confiate, fulgi de ciocolata, jucati-va cu ele pentru ca aluatul va permite. Eu v-am oferit varianta simpla si delicioasa, dar nu ezitati sa imbunatatiti aroma dupa gustul vostru!

Savurati cu placere, neaparat alaturi de cei dragi!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *