Muffins cu nectarine

Alexandra Vasile muffins cu nectarine peach muffins (8)

Deja toata lumea stie ca briosele sunt niste prajiturele ideale: servite individual, cu crema, cu blat pufos si cu arome delicioase! Dar varianta lor mai simpla, mai modesta sa spunem, sunt muffins. Dupa mine, sunt mult mai bune, mai rapide, mai usor de facut si cuprind o gama mai larga de texturi si de arome, putand fi cel mai adesea innobilate cu fructe proaspete. Daca la briose crema este “motul” care le da savoarea si farmecul la muffins gustul si textura le caracterizeaza! Acum, fiecare dupa preferinte, dar oricum ar fi, cred ca nimeni nu rezista unei asemenea minuni dulci! 🙂

 

Ingrediente pentru 24 muffins:

  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g fulgi fini de ovaz
  • 40 g fulgi de nuca de cocos
  • 330 g zahar
  • 210 g unt topit
  • 2 oua
  • 8 albusuri
  • 3 nectarine mari
  • 4 nectarine medii

Daca vi se par gramajele prea mari, injumatatiti cantitatile si pregatiti numai 12 muffins. Acestea sunt oricum un prilej minunat de a folosi din albusurile din congelator pe care le-am tot adunat de-a lungul timpului. Daca aveti astfel de albusuri, nu uitati sa le scoateti dinn congelator cu cateva ore inainte de a incepe pregatirea acestor muffins.

Preincalziti cuptorul la 170 grade si pregatiti tava de copt cu hartiutele pentru briose.

Intr-un vas cantariti ingredientele uscate (faina, praful de copt, fulgii de ovaz si de cocos, zaharul) si amestecati bine.

In alt vas bateti cu furculita cele 2 oua apoi adaugati albusurile si le bateti bine tot cu furculita pentru a se aera putin. Adaugati untul topit si lasati deoparte.

Taiati cubulete cele 3 nectarine mari si feliute nectarinele medii, asezandu-le pe un servet de bucatarie pentru a absoarbe din sucul lasat de acestea.

Alexandra Vasile muffins cu nectarine peach muffins

 

In vasul cu ingrediente uscate rasturnati ingredientele lichide si amestecati de cateva ori pentru omogenizare, dar nu prea mult deoarece veti adauga nectarinele cubulete si veti amesteca din nou. Nu uitati! Compozitia de muffins nu trebuie sa fie perfect omogena, este in regula sa se vada si zone in care faina nu s-a incorporat perfect, pentru ca daca amestecati prea mult, aluatul va deveni uscat la copt si veti avea niste muffins dense si mai tari, nu pufoase. Asa ca nu amestecati aluatul prea mult!

Alexandra Vasile muffins cu nectarine peach muffins (2)

 

Distribuiti aluat in formele de briose, cam 3/4 din capacitate,  si puneti deasupra cate 2-3 feliute de nectarine.

Alexandra Vasile muffins cu nectarine peach muffins (3)

Dati la cuptor pentru 20-25 minute sau pana cand trec testul scobitorii. Verificati-le la 20 de minute pentru a fi siguri ca nu le ardeti. Lasati-le sa se raceasca putin, scoateti-le pe un gratar pentru prajituri pentru a se raci complet si repetati procesul pentru restul de aluat.

Dupa ce s-au racit complet, le pudrati cu zahar si le serviti cu pofta!

Aceste prajiturele sunt cele mai bune in ziua in care le faceti, asa ca este bine sa le savurati dupa racire, alaturi de cei dragi!

Alexandra Vasile muffins cu nectarine peach muffins (4)

Alexandra Vasile muffins cu nectarine peach muffins (5)

Alexandra Vasile muffins cu nectarine peach muffins (6)

Alexandra Vasile muffins cu nectarine peach muffins (7)

Alexandra Vasile muffins cu nectarine peach muffins (8)

 

Alexandra Vasile muffins cu nectarine peach muffins (9)

 

Alexandra Vasile muffins cu nectarine peach muffins (10)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *