Muffins cu nuci si ananas

Briose cu nuci si ananas

Aceste prajiturele delicate, care sunt o combinatie ingenioasa intre chec, cozonac si prajitura sunt o incantare pentru cei dragi. Se fac repede, sunt absolut delicioase, cu o aroma discreta de ananas si cu bucatele crocante de nuca, nici nu vreau sa va spun cat de repede au disparut si cate am mancat eu! 🙂 Oricum, sunt cele mai gustoase muffins pe care le-am incercat si mancat vreodata! 

Ingrediente pentru 12-15 muffins:

  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 110 g zahar
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri miere
  • 1 ou
  • 250 ml lapte batut ( smantana sau iaurt)
  • o cana ananas taiat cubulete
  • o cana nuci taiate cu cutitul

Pregatiti tava pentru briose, fie ca ungeti formele fie ca folositi hartiute, si preincalziti cuptorul la 180 grade.

Pasul 1:

Intr-un vas se cern faina cu praful de copt, se adauga zaharul si 2/3 din cantitatea de nuci taiate.

Pasul 2:

Se pun intr-o craticioara pe foc untul si mierea pana se topesc si se omogenizeaza, se ia vasul de pe foc si se adauga oul batut bine, laptele batut si ananasul cubulete (de 1 cm aprox.).

Pasul 3:

Peste faina (vezi pasul 1) se adauga ingredientele de la pasul 2 si se amesteca usor cu lingura pana cand se amesteca ingredientele. Si gata! Foarte simplu si nu aveti nevoie nici de mixer!

Pasul 4: 

Se pune din compozitie in formele de briose, dar nu le umpleti ci numai 2/3 din volum, cam asa:

briose-cu-ananas

 

si se presara nuci taiate (daca nu le-ati pus pe toate, dar si asa nu e o problema), sau jumatati de nuci si se presara cateva granule de zahar tos.

Se dau la cuptor pentru 15-20 minute sau pana trec testul scobitorii. Se lasa la racit si se mananca cu maaare pofta!….

Briose delicioase cu nuci si ananas

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *