Negresa cu branza (Cheesecake Brownie)

Negresele sunt acele placeri dulci inundate de ciocolata, pufoase dar in acelasi timp umede si cu un puternic gust si aroma de ciocolata. Alegeti ciocolata neagra preferata si veti fi minunati de bunatatea asta de negresa care are ceva in plus: valuri de branza dulce!

Incercati aceasta reteta si nu veti regreta! ๐Ÿ™‚

Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm)

  • 150 g untย 
  • 300 g ciocolata neagra (puteti pune jumatate neagra jumatate cu lapte, daca doriti)
  • 3 oua
  • 180 g zahar
  • 230 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 50 ml lapte (sau frisca)
  • 250 g crema de branza (sau branza de vaci foarte cremoasa)

Tapetati cu hartie de copt o forma de 20×30 si preincalziti cuptorul la 170 grade.

Pasul 1:

Puneti la topit intr-o craticioara untul, ciocolata bucatele si laptele. Amestecati periodic pana se topeste ciocolata si aveti o compozitie omogena.

Pasul 2:

Bateti separat 2 oua cu 110 g zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugati ouale la ciocolata topita si adaugati faina si praful de copt in ploaie. Amestecati la viteza minima pana cand se inglobeaza toate ingredientele.

Pasul 3:

Bateti 1 ou cu restul de zahar si adaugati crema de branza.

Pasul 4:

Puneti in tava cateva linguri din aluatul de ciocolata, adaugati din loc in loc cateva lingurite de crema de branza, adaugati din nou aluat de ciocolata, apoi crema de branza din loc in loc si repetati pana ramaneti fara compozitie. Aluatul trebuie sa aiba din loc in loc crema alba de branza. Cu varful unui cutit marmorati la suprafata prajitura pentru a avea un aspect placut.

Pasul 5:

Dati la cuptor pentru 30 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Se lasa complet la racit si se savureaza alaturi de cei dragi, la cafea sau la ceai.

Va fi cu siguranta preferata tuturor, mai ales a celor mici! ๐Ÿ™‚

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *