Prajitura cu capsune si ghimbir

Fiind sezonul capsunelor am cautat sa va arat retete putin diferite in care puteti folosi capsune, combinatii noi de gusturi si arome care sa va incante simturile. Aceasta prajitura nu face exceptie! Pentru cei neincrezatori, va spun ca ghimbirul se simte foarte putin in prajitura, dar da o aroma si o prospetime care completeaza parfumul capsunelor si il pune in valoare! Este o prajitura pufoasa deasupra si usor umeda la baza, care va umple bucataria de arome asiatice!

Ingrediente pentru aprox. 8 felii generoase:

  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 g zahar
  • 40 g unt topit
  • 80 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita plina ghimbir ras
  • 150 g capsune proaspete
  • 130 ml bere de ghimbir
  • 1 lingura miere

Pregatiti un vas termorezistent de sticla (vas yena in cazul meu), ungeti baza si laturile vasului cu unt si preincalziti cuptorul la 170 grade.

Intr-un vas cerneti faina cu praful de copt si adaugati zaharul.

Intr-un alt vas topiti la bain-marie untul.

Alexandra Vasile budinca

Intr-un alt vas bateti bine cu furculita oul intreg si adaugati laptele, adaugati apoi untul racorit si lingurita de ghimbir curatat si dat pe razatoarea mica. Adaugati continutul acestui vas peste faina si amestecati de cateva ori cu spatula pana la incorporare. Nu amestecati prea mult pentru ca nu va mai iesi pufoasa, numai cat sa se amestece ingredientele.

Spalati si curatati capsunele de codite si le taiati in sferturi pe cele mai mari si le lasati intregi pe cele mai mici. Adaugati capsunele compozitei de mai sus si amestecati de cateva ori. Puneti compozitia rezultata in vasul yena:

Alexandra Vasile budinca capsune

 

Presarati deasupra 1 lingura de zahar tos.

Incalziti pe foc berea de ghimbir si adaugati lingura de miere, amestecand pana la dizolvarea acesteia si turnati berea, nu dintr-o data pentru ca riscati sa faceti o gaura in aluat, deasupra compozitiei din vasul termorezistent.

Alexandra Vasile budinca ghimbir

 

Dati la cuptor pentru 30 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Deasupra se va carameliza usor si va avea o culoare aramie:

Alexandra Vasile prajitura capsune

 

Alexandra Vasile prajitura capsune si ghimbir

Lasati sa se raceasca complet apoi pudrati cu zahar si serviti cu pofta!

Nu stiu sa va spun cat de bine se pastreaza pentru a doua zi pentru ca la mine nu a rezistat decat o dupa-amiaza! 🙂

Alexandra Vasile budinca capune si ghimbir

 

Alexandra Vasile budinca cu ghimbir

 

Alexandra Vasile ginger strawberry pudding

 

Alexandra Vasile prajitura bere ghimbir

 

Alexandra Vasile prajitura ghimbir capsune

 

Alexandra Vasile prajitura ghimbir

 

ginger prajitura

 

Alexandra Vasile prajitura capsune dulciuri pentru cei dragi

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *