Prajitura cu dulceata de portocale

dulciuri pentru cei dragi prajitura delicioasa

Pornind de a aceasta prajitura am inceput sa fac dulceata de portocale, stiind ca fara aceasta dulceata nu voi obtine acel gust usor amarui care ii da un caracter aparte acestei prajituri. Am fost intrebata daca am folosit nuci pentru ca are un gust si o consistenta pe care le obtii atunci cand folosesti nuci si mare a fost mirarea, si aprecierea, cand am infirmat supozitia. Asadar incercati aceasta prajitura delicioasa, dulce-amaruie, usor de facut pentru ca nu folositi mixerul si gata numaidecat!

Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm):

  • 300 g faina
  • 50 g fulgi ovaz usor maruntiti
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere de albine
  • coaja de la o portocala
  • 100 g ciocolata cu lapte la temperatura camerei
  • 200 g dulceata de portocale

Pentru blat se amesteca cu lingura faina, fulgii de ovaz, zaharul, coaja de portocala cu mierea si untul la temperatura camerei. Se vor forma niste bulgarasi, firimituri:

alexandra vasile aluat

 

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza in tava jumatate din cantitatea de blat plus inca 2 linguri si presati cu mana aluatul pentru a forma un aluat inchegat:

dulciuri pentru cei dragi aluat

 

Deasura aluatului intindeti intr-un strat dulceata de portocale si ciocolata cu lapte taiata bucatele cu cutitul:

alexandra vasile ciocolata

 

Deasupra presarati cu mana restul de aluat incercand sa acoperiti cu firimiturile de aluat intreaga suprafata a prajiturii. Introduceti tava in frigider pentru 30 de minute si preincalziti cuptorul la 160 grade.

Dupa 30 de minute introduceti tava in cuptor si coaceti pentru 45 de minute sau pana cand se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit si se portioneaza cu un cutit bine ascutit in dreptunghiuri potrivite.

Usor, rapid, delicios!

alexandra vasile prajitura cu portocale

 

dulciuri pentru cei dragi

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *