Prajitura cu gem si marshmallows

prajitura delicioasa alexandra vasile

 

Avand o curiozitate, am cumparat bezele americane – marshmallows, care sunt niste bezele gumate, foarte dulci, care se caramelizeaza cand ajung in cuptor. Dar cum nu le puteam manca asa simple pentru ca mi s-au parut mult prea dulci, am cautat o reteta care sa ne bucure pe toti – rapida, gustoasa, dulce. Va servesc si pe voi cu o bucatica!

Ingrediente pentru o tava de 27×17 cm:

  • 230 g unt la temperatura camerei
  • 50 g zahar pudra
  • 230 g faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri gem de capsune (sau gemul preferat)
  • 145 g bezele americane injumatatite
  • 200 g ciocolata neagra

Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 160 grade.

Pentru blat se bat 180 g unt cu zaharul si se adauga faina. Aluatul rezultat se preseaza cu lingura, sau cu mana, in tava.

aluat prajitura biscuit

 

Se da la cuptor pentru 20 minute sau pana cand se rumeneste usor pe margini.

Scoateti aluatul din cuptor si repartizati gemul pe toata suprafata aluatului.

aluat cu gem

 

Asezati bezelele taiate in jumatate cat mai “inghesuite” si dati la cuptor pentru 5 minute sau pana cand se rumenesc deasupra.

marshmallows caramelizate

 

Ciocolata se pune la bain-marie la topit si se amesteca cu restul de unt (50g), incercand sa acoperiti bezelele.

Se da la frigider pentru cel putin o ora sau pana cand se intareste ciocolata.

Se taie cu cutitul cald sau se lasa 10 minute la temperatura camerei inainte de taiere.

Este delicioasa!

prajitura cu ciocolata si bezele

 

prajitura cu gem si bezele americane alexandra vasile

 

prajitura cu gem si bezele alexandra vasle

 

prajitura biscuit cu ciocolata si gem alexandra vasile

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *