Prajitura cu iaurt si piersici din compot

dulciuri pentru cei dragi prajitura cu iaurt

 

O prajitura cu iaurt si piersici din compot este ideala dupa o masa copioasa, cand iti este pofta de ceva dulce, pufos si usor. Se prepara repede si dispare la fel de repede din farfurie!

Ingrediente pentru o forma rotunda de 20cm:

  • 1 borcan/conserva mare compot piersici bine scurse de suc
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 3 linguri pline zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 2 oua
  • 180 g faina
  • 1 lingurita plina praf copt
  • 180 ml iaurt
  • 50 g fulgi migdale

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se tapeteaza cu harie de copt o forma rotunda cu diametrul de 20 cm.

Untul se bate spuma cu zaharul pudra si vanilia, se adauga unul cate unul ouale intregi, mixand bine dupa adaugarea fiecaruia, se adauga jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt, jumatate din cantitatea de iaurt, mixati la viteza mica, adaugati restul de faina si restul de iaurt. Mixati pana la incorporare.

Puneti in tava mai mult de jumatate din cantitatea de aluat, adaugati piersicile taiate cubulete si scurse foarte bine (puteti pastra cateva pentru decor) si repartizati restul de aluat deasupra, acoperind piersicile.

piersici

 

Presarati fulgii de migdale si o lingurita de zahar tos.

migdale

 

Se da la cuptor pentru 40-50 min. sau pana cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit in tava 10 min., se scoate din tava si se indeparteaza hartia de copt, lasandu-se la racit complet pe un gratar.

Se orneaza cu piersici si se portioneaza dupa pofta!

dulciuri pentru cei dragi

 

prajitura cu piersici alexandra vasile

 

alexandra vasile prajitura cu piersici si iaurt

 

alexandra vasile prajitura cu iaurt si piersici

 

prajitura cu iaurt si piersici

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *