Prajitura cu mascarpone si piersici

Alexandra Vasile prajitura cu mascarpone si piersici (5)

 

Va propun o reteta simpla si delicioasa, usoara si racoritoare, care este binevenita oricand, innobiland orice masa cu familia sau prietenii, sau cand va doriti ceva care sa aminteasca putin de prajiturile usoare, de vara, cu fructe.

Ingrediente pentru o tava de 20×30 cm:

Pentru blat:

  • 2 oua intregi
  • 2 linguri pline zahar
  • 60 g faina

Intr-un vaz bateti galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugati faina si amestecati de cateva ori pana la incorporare.

Bateti separat albusurile spuma apoi le adaugati compozitiei de mai sus cu miscari ample pentru a pastra cat mai mult aer.

Puneti la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 170 grade, pentru 10-15 minute sau pana cand trece testul scobitorii si se rumeneste usor. Scoateti din cuptor, lasati la racit complet, desprindeti aluatul de pe hartie si puneti din nou in tava.

 

Pentru crema:

  • 400 g iaurt grecesc
  • 200 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 1-2 picaturi esenta de migdale/vanilie (optional)
  • 200 g frisca neindulcita
  • 1 plic gelatina

Intr-un vas bateti iaurtul cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugati mascarpone si mizati.

Puneti gelatina la hidratat apoi la dizolvat la bain-marie (mai multe gasiti aici) si adaugati compozitiei in fir subtire, mixand in acelasi timp. Adaugati si esenta si dati la rece pana cand bateti frisca, apoi o adaugati compozitiei, amestecand cu o spatula. Turnati compozitia peste aluatul din tava si dati la rece pentru 3-4 ore sau pete noapte, pentru a se inchega.

  • 1 conserva mare compot piersici
  • 1 plic tort gelee

Dupa timpul de asteptare aranjati deasupra feliute de piersici din compot peste care turnati (dupa ce l-ati pregatit conform instructiunilor de pe plic) cateva linguri de tort gelee transparent, apoi dati la rece pentru 10-15 minute.

Alexandra Vasile prajitura cu mascarpone si piersici

Portionati dupa plac si serviti cu pofta ceva pufos si racoritor!

Se pastreaza la frigider si se serveste rece!

Alexandra Vasile prajitura cu mascarpone si piersici (2)

Alexandra Vasile prajitura cu mascarpone si piersici (3)

Alexandra Vasile prajitura cu mascarpone si piersici (4)

Alexandra Vasile prajitura cu mascarpone si piersici (6)

Alexandra Vasile prajitura cu mascarpone si piersici (7)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *